Eksik listesi

Penaten: Alpi daha doğmadan; yakın aylarda gebeliği geçirdiğimbir arkadaşımın tavsiyesi üzerine, Penaten getirtmiştim. Getirmiştim diorum; o zamanlar TR' de yoktu. Almanya' dan gelen bir tanıdığımıza sipariş etmiştim. Hoş; hala Türkiye' de bulunabiliyor mu, emin değilim. Sahibinden satış yapan bazı sitelerde rastladım fakat son kullanma tarihinden emin değilim.



Emzirme sütyeni: Gebelik boyunca o kadar güzel kampayaları kaçırdımki; artık alışveriş sitelerine bakmıyorum. Çok çok çok sinir bozucu. Sonunda bir model buldum ve e-bebek de satıyormuş bu ürünü. Yani gerektiğinde gidip kendisini inceleyip; beğenirsem de alabileceğim. Kruvaze emzirme sütyeni. Çok rahat gözük müyor mu? Klasik emzirme sütyenlerinden asla hoşlanmadım. Çok rahatsız edici geliyorlar. Hani şu üst katı açınca; göğsü saran, daire formunda bir delik olanlar. Alerji yapanı, sıkanı, genişleyenei. I-ıhh. Görüntü de zaten hiç hoş değil. 2 adet de klasik emzirme atletlerinden var. Kış ve yazı kurardık demektir.


Puset ön barı: Emektar baston pusetimiz Jane Energy' i tekrar yaşama döndüreceğiz. 0+ bir ürün aldığımız için; kendimizi tekrar tebrik ettik. Bir arkadaşımızdan tedarik edeceğimiz ana kucağını pusete sabitleyebilmemiz için, bir ön bara ihtiyacımız var. Alpi' nin zamanında olsaydık; değil almak, varlığını hayal bile ediyor olmazdık:) Ön barlardan hangisinin pusetimize uyacağını anlayabilmemiz için, pusetimizle mağazaya uğrayacağız. Benzer bir durumdaysanız; fiyatlar 30-50TL arasında değişiyor.

  Puset bardak tutacağı: Yıllarca aradığım ürün! Nesi bu kadarelzem demeyin lütfen; kalbim çok kırılır:P Sizin de Alpi gibi dışarıda "eh, belki" uyuyan bir bebeğiniz olsaydı, saatlerce dışarıda gezinmek durumunda kalsaydınız, "Anne, beni açık havada uyut lüffen" diye yalvarsaydı; bir bardak kahve ya da çay taşımanın ne kadar zor olduğunu anlardınız. Valla Kardeş ister evde uyuyan bir bebek olsun ister olmasın; ben eşeğimi sağlam kazığa bağlamaktan yanayım.

Şemsiye ya da Güneşlik/Tente: Yok üstüne örtü ört, yok bebek arabasını ters yöne çevir de geri geri kullan aaaaa! O sıcakta zaten beynin kaynama noktasına gelmiş oluyor, kaldırımlar da çok muhteşem ve dükkan sahipleri de çok saygılı ya; milimetrik güneş hesaplamalarıyla bebeği güneşte koruyacağız! Ay yok, mümkün değil. Şemsiyeler 15-50TL arası.
Eğer güneşlkte karar kılarsam; o da 40-60 arası.  Hangi güneşlik olur o konuda da kararsızım. Bizim evin konumunu ve estiren deli rüzgarı düşününce; şemsiyedense güneşlik fikri daha ağır basıyor. Hem güneşliği oto koltuğunda da kullanabilirim. BU da penerelerin boş kalması demek oluyor.

Bebek telsizi:Benim için olmazsa olmaz ürünlerden bir tanesi. Alpi içi kullandığımız telsizimiz Kraft marka idi ve çok memnun kalarak kullanmıştık. Gebe kalmadan çok kısa bir süre önce elden çıkarmış olduğum için; dımdızlak kalmış durumdayım. Parazit problemimiz hiç olmuyordu ve benzer bir ürün daha bulabilirsem, pek memnun kalacağım.

Bebek bezi: :)

Şampuan ve banyo süngeri: İlk zamanlar kullanmayı kesinlikle düşünmemekle birlikte; hazırda bulunsa iyi olur sanki.

Fırça ve tarak: Her an, her şekilde temin edilebilir.

Sterilizatör: Mikrodalgada kullanılanlardan alasım var.

Emzik saklama kutusu: Emzik alırsa bakıciiz.

Ana kucağı ve oto koltuğu yedek kılıfı: Birine alırsam; diğerine de almalı mantığının yürütülebileceği eşyalardan birisi. Kendim dikmezsem; yavrulara birer adet edinmeli terlemeye, kusmaya vs ye karşı.

Bunlar haricinde Milkway' in 4' lü anne sütü saklama kabını almıştım. Acaba yeterli gelirmi ki? Alınacaklara ek olarak; elektrikli göğüs pompasının yedek aparatı, emzirme minderi( hala elzem olup olmadığı konusunda kararsızım), eksik olan topraklı priz kapakları(elektrik konusunda takıntılıyım; bebek eve girmeden bu tür önlemlerin hazır olmasını isterim. Beraber yaşıyor olunca gözümden kaçabileceğinden korkarım).




6 yorum:

N.Dursun dedi ki...

Emzirme sutyeninden kullandım ama pek memnun kalmadım açıkcası. Bir kere sırt kısmından agrafli olmadıgı icin giyip çıkarması yordu beni :) birde onden duruşu cok icime sinmedi. Kruvaze göğüs kısmı cok açık kaldi resimdeki gibi derli toplu durmadı. Belki ben bedeni yanlış almisimdir ama daha küçüğünü alsaydım sırt kısmı fazlasıyla sikardi herhalde. Klasik emzirme sutuenlerini de sevmiyorum gerçi senin gibi.. Alırken deneme imkanın olursa dene derim.. Ben memnun kalmadım ama sen belki cok memnun kalırsın. Sadece okuyunca paylaşmak istedim :)

nurhayat dedi ki...

Elif seni okudukça ikinci planlarını hızlandırmak istiyorum. her şeyi böyle güzel anlatma ya:)

Berna dedi ki...

oncelikle saglikla kavuzmanizi diliyorum. ve iki cocuk annesi bir kadin olarak fikirlerimi paylasmak istiyorum. emzirme minderi oyle ucuk fiyatlar vermeyecekseniz ise yarar birsey ama illede olmazsa olmaz degil. benim icin yan yatirma yastigi daha elzemdi tavsiye ederim. bbek arabasi icin bardak tutucu cok faydali birsey birde canta asmak icin kullanilabilen hani su dagcilarin da gullandigi bir aparat var oda cok basarili. ilk banyolar icin sunger gereksiz bence bir parca tulbent yada sadece elinizle vucudunu yikamaniz yeterli. sterilizatore gelince eger bebeginiz cok fazla biberonla beslenmyorsa pekde gerekli degil. ben bebegim dizanteri olunca kosa kosa almstim ama pekde kullanmadim acikcasi. hele mikrodalga icin olanina hic isinamadim. nede olsa benim mantigima gore mikrodalga iyi birsey degil. benden bu kadar :)

şeydanur dedi ki...

bence hiç bulaşma kruvazelere, derli toplu durmuyor resimdeki mankenlerdeki gibi, sonra emzirme esnasında kullanması da rahat değil. yine de sen bilirsin :)

kuzunun annesi dedi ki...

Elif siyah tente güneslik ( 3 nolu resim ) bende var , alma istersen veririm ben sana . tabi deponun derinliklerinden bulmam gerek

annesiningülü dedi ki...

aynı emzirme sütyeninde karar kılmışız, işteyim şimdi kargodan geldi eve gidince inceleyeceğim. okuduğum yorumlar gayet olumluydu. umarım bende severim.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More