Gebelikte 19. hafta ve Plasenta Previa

Ultrasonda ağzını açıp kapadığını gördük. Sanki bir şey içiyor gibiydi. Evet, içiyormuş. Bunlar; yutkunma hareketleriymiş ve kendi çişini içiyormuş. BU şekilde anlatınca Alpi' ye kahkahalarla kendini yere attı:)
Artık epey hareketlenmiş Kardeş. Ultrasonda hep kıpır kıpır görüyoruz. Hala çevremdeki insanları iddia ettiği kadar rahat hissedemiyorum. Arada bir.İkinci gebelikte, dedikleri gibi, karnım daha çabuk belirginleşti. Rahat 1,5 ay daha büyük gibi görünüyor. Fakat o kadar hevesle beklediğim hareketleri nadiren ve zayıf bir duygu olarak hissedebiliyordum. Bunun normal olduğunun da farkındaydım. Nihayet bu hafta sonuna doğru; Kardeş' ten esaslı bir tekme yedim:) Her gebede ve bebekte farklı oluyor her zamanki gibi.
Geçen hafta 3'lü tarama testini de atlatmıştım. Ayrıntılı ultrason için gün aldık. Alpi' ye gebeyken ayrıntılı ultrasona girmemiştim. Daktır T' ye bu durumdan bahsettiğimde; girmem gerektiğini, iç organlarla ayrıntılı olarak ilgileneceklerini veya buna benzer bir şeyer söyledi. "Piki" dedik.
Bebeğimizin vücudu, vernix caseosa denen, krem benzeri bir maddeyle kaplıymış. Bu madde, bebeği,uzun süre suda kalmasının etkilerinden korurmuş. Sanırım, doğunca üzeri kaplı olan beyazımsı madde oluyor.
 Hala öğrenemeyenler için; bu hafta artık uygun pozisyonda ise, cinsiyeti öğrenebilmek mümkün. Bizim bebeğimiz için %70 erkek demişti Daktır T. Bu hafta itibariyle %90 erkek dendi. :) Unutmayalım ki; doğana kadar cinsiyeti %100 garanti değildir denir.
Anne adayının memelerinde oluşan, Areola denen kahverengi alan, yarıya kadarki bölümü kaplayabilirmiş. Doğumdan sonraki 1 yıl içinde kaybolacakmış. Lekeler, kaşıntı, bel ağrıları, kasık ağrıları, kabızlık, kramp, eklem şişlikleri, sırt ağrıları ve nefes zorlukları karşılaşılan durumlar. Karın, göğüs, kalça, bel ve/veya bacaklarda oluşabilecek çatlaklara önlem olarak nemlendirmeyi ihmal etmiyoruz. 6 kg a kadar ki kilo alımları, normal karşılanıyormuş. Ben hala dikkatli davranmaya devam ediyorum.

Veeee asıl beklenen haberi sona sakladım: Kardeş, ağırlığını ortaya koyarak; plasentayı yerine postalamayı başardı! Previa durumumuz, önemli ölçüde geriledi:)

4 yorum:

baharb dedi ki...

yasasin! ssvd yolcusu elf ana :)

ElfAna dedi ki...

oyyy! Sağolasın Bahar:)

Adsız dedi ki...

Merhaba, şuan 17. haftamızdayız. Dün muayene olduk. Doktorumuz Plasenta Previa olabilir demiş. Bunun üzerine nette araştırma yaparken buldum sitenizi. 4-5 yazınızı da okudum. Maşallahınız var gerçekten. Hafta hafta yaşadığınız deneyimlerinizi tek tek eşime bir çıktı alıp inş. okuyacağım evde. Acaba Plasenta Previa ihtimali olanların, plasentayı yukarıya kaydırmak için yapabileceği birşeyler var mı. Tıp ilmi, doktorlar başka, bizzat tecrübe edenler daha başka. Tecrübeli bir anne olarak ne dersiniz bu konuda?

ElfAna dedi ki...

Merhaba Adsiz,
Oncelikle yavrunuzu saglikla kucaklamanizi diliyorum. Bunu ben de o donem doktoruma sormustum. Bu konuda beklemekten baska yapilacak bir sey yokmus. Eger ileriki haftalarda previa durumu netlesirse, hangi turu olduguna bagli olarak gerekli aciklamayi doktorunuz yapacaktir. Gebeligin en keyifli haftalarindasiniz ve kesin olmayan bir tani icin lutfen keyfinizi kacirmayin.
Keyifli ve saglikli bir surec diliyorum

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More