BEO. DOKUNMA HİSSETME DUYUSU-ELİF&ALPİ (30 Aylik)


Bölmeli bir tabağa buz, havlu,deri kılıf, minik toplar, pamuk, ceviz ve spiral dokulu bir oyuncak yerleştirdim. Birazdan gözleri kapalı olarak dokunduğu nesnelerin ne oldugunu tahmin edeceğini söyledim. Gözlerini bağlamamı tercih etmediğinden dolayı bir göz bandı da bu işi gördü. İlk önce heyecanla "Bu neymiş? Bu neymiş" diyerek inceledi&tahminlerde bulundu. Daha sonra gözleri açık ve kapalı olarak birkaç kez daha tekrarladık. 2.aşamada yumuşak&sert gruplaması yaptık. 3.aşamada eski mama sandalyesi oyuncağının kanatlarındaki pütürlü sekilleri&kaygan pütürsüz yüzeyleri karşılaştırdık. Son aşamadaysa "Dokun&Hisset Bebek Kitapları" ile yine benzer fonksiyona sahip baska kitap serisini inceledik. En çok kedi, tavşan ve iguanayı incelemekten hoşlandı.
Alpi' yle sık sık duvarların pütürlü yüzeylerine kağıt koyup desen çıkartıyoruz. Bir benzer uygulamayı topladığımız yapraklar&kumla da yapıyoruz.

Bu konuya uygun sık tekrarladığımız başka bir etkinlik. Minik baloncukların şiş ve patlamamamış olanlarını parmaklarıyla dokunarak buluyor&sıkarak patlatıyor. Çıkan ses O' nu çok eğlendiriyor; hissetmek üzerine yoğunlaşıyor; küçük kas gelişimi için gayet iyi bir uygulama.

0 yorum:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More