Gebelikte 25. Hafta


25. hafta geldi hosgeldi! Bir çok organ yerli yerine oturmuş. Halen gelişmekte olanlara göz atarsak; akciğer ve damar sistemi gelişmeye devam ediyormuş. Haftanın olayı; tat ölçüsünün gelişimiymiş. Bununla birlikte, süt dişleri de gelişiyormuş. Cildi artık şeffaf görünümünü kaybetmeye başlamış. Cilt altı yağ dokuları olgunlaşmaya devam ettiği için; hala cildi kıvrımlarla kaplıymış. Artık hareket için alanı gitgide azalıyormuş. Bu sebeple hareketleri daha sert hissediliyormuş. Artık karnımı her elleyişimde sert geliyor. Anne dinlenirken hareketler artarmış. Bu hafta itibariyle, kulağını karnına dayayan birisi, kalp atışlarını rahatlıkla duyarmış. Alpi oğlum, son zamanlarda bunu çok sık yapmaya başladı. Anatomik olarak aynısını yapıp denemem imkansız olduğundan, mualakta kalan bir konuydu. Açıklık kazanmış oldu. Kuzum, gerçekten duyuyormuş. Kilo ve boyunu bilmemeye devam ediyoruz:)



Gelelim bana.. Fotoğrafta da görüldüğü üzere; tisortlarımı çekiştirerek giymeye başladım. Aşırı yorgunluk, bacaklarda ve belde ağrı hisleriyle karşılanabilinirmiş bu hafta. Bunlara sebep; büyüyen rahmin yaptığı baskı ve dolaşım bozukluğu imiş. Sık değiştirilecek pozisyon, ılık duş ve ağrıyan bölgelere buz ile kompres yapmak öneriler arasında. Denemeye başlamam gerek :) Gözler ışığa karşı duyarlı olabilirken; göz kuruluğu da sık rastlanan bir şikayetmiş. Bende olmadı bu ikisi. Yaşayanlar için göz damlaları rahatlatıcı bir yöntemmiş. Vajinalakıntıdaki artış normal karşılanırken; sarı renkli, kokulu akıntı ve kaşıntı durumundaysa, doktorunuza başvurmanız öneriliyor.24-28. haftalarda şeker yükleme testini ihmal etmemek gerek; ben atlattim. Darısı başınıza.

Kaynak:WebAnne

1 yorum:

annesiningülü dedi ki...

Şeker testini atlattık çok şükür :)
geçen akşam bizimki de ablasına bir tekme attı :) Yağmur'un hissetmesini çok istiyordum şimdi eli karnımda oturuyoruz. (evet artık tekmeler çok sert hissediliyor)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More