Bodrum Koyu, Mordoğan

Haziran ayına ait bir gün. Sezonun ilk deniz ziyareti; bizim de ilk kez gittiğimiz, Mordoğan' ın Bodrum Koyu idi. RifBaba yanına mayosunu amayı unuttuğu; ben de o ayki doktor kontrolümü henüz gerçekleştirmediğimden, previa' nın ne durumda olduğunu bilmediğim için, denize sadece Alpi girebildi. Ee, amaca uyulmuş olundu.

Yaşıtı olmasa da; ortamda bir erkek çocuğun daha olması,durumu kurtardı. Hoş; Alpi denizi gördüğünde, yanındakileri geri plana atıyor.



Başında nöbetleşe durduğumuzu yazmama gerek yok aslında; değil mi?

1 yaş civarında aldığımız kum oyuncakları. Yaz-kış kullandık ve hala duruyorlar. Evet, mal kıymeti biliyor oğlum.


Balığı kaptı.




Mordoğan, genel olarak nasıl bilmiyorum. İlk kez gittik. Fakat bizim gittiğimiz koyda, deniz ılıktı. Hamam suyu gibiirrite edicek bir ılıklık değil ama; soğuktan sıcağageçerken ki ilk ılık :) İçimiz gitti kısacası.

Kıyıya vurmuş balina :P


Bu seneki can kurtarıcımız. Denize ya da havuza gidilecekse; kendini unut ama makarnasını asla!


Üzerindeki de amma küçülmüş. Sezon ilki olduğu için; ne bulursan takıp da denize salmak bir haktır! Hiçbir zaman bir işe yaramamakla birlikte; feci güven veriyor. Kim bilir; belkide asıl amaç buydu.


Kuzucuğun üşüyünce büründüğü şekil.

Gözlükleri hala çıkartmıyor denize/havuza girerken. "Alpi, Kung-Fu Panda' ya benzedin artık! biraz gözlüksüz gez de; göz çevren de güneşten renk değiştirsin" teşviklerimiz, bir sonuç vermedi. 




Kardeş & Ben.


Hani hep anlattığım, belediyelerin önlerinde bile rastlayabileceğiniz, arsız bitki var ya; hani benim büyük bir başarıyla bir kez çürütüp, bir kez de kuruttuğum! İşte bu o.


Mordoğan' da güvenini sağlamlaştırdıktan sonra; Balıklıova' da kendini aşan bücür. Tek başına böyle yüzdü. RıfBaba' ya epey bir ayar vermemiz gerekti. Aklı çıktı bir şey olacak diye. 6 yetişkinin gözü oğlanın üzerinde zaten. denizdekiler de var. Yine de çok zor sakinleşti. Mecburuz ama. Ne kadar korksak da,aklımıza kötüdüşünceler gelse de öğrenmesi için izin vermemiz gerekiyor.


İlk kez kendi başına denizde yüzdü, açıldı.


Akşam yemeği için Balıklıova Manzara Restoran' ı tercih ettik. Tavsiye ederim. Siparişlerden önce epey bir yüzüldü. yemekler gelene kadar hazırlanılıyor ve hooop yemekle birlikte masadasınız.


Sardunyalara ağzım açık bakakaldım. Hiç bu kadar büyük bir öbek görmemiştim.




Bilek güreşi


Günbatımını seyre dalış..

İskelenin tahtalarının arasından balıkları seyrediyor.
*Biterken; 7. aya adım adım yaklaşıyoruz. Bu Kardeş' in sağı solu da belli olmuyor yani. Bir kez daha buraya giip; denize girmek istiyorum!

3 yorum:

gülcan dedi ki...

Mordoğan en evdiğim yerdir çeşmeye inat sakin tertemiz biraz daha ilerlerseniz karaburun var ama yolu kötü denizi süper :)

ElfAna dedi ki...

Karaburun' a da yolumuz dussun o zaman:)

Adsız dedi ki...

Karaburun muhteşem bir yer. Yolları hep bozuk ve virajlı olsun yoksa diğer sayfiye yerlerinden farkı kalmaz. Gizli cennet oraları..

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More