Çocuklarda Sanat Eğitimi: Püskürtme tekniği

 Alpi' ye bugün, Onunla püskürtme çalışması yapmak istediğimi  ve 3 renk parmak boyası seçebileceğini söyledim. .


Her renkten belli bir miktarda, 3 ayrı kağıt bardağa sıktık. Sonra sulandırarak fırça ile kullanabileceği bir kıvama getirdik


Alpi tek tek fırçasıyla kontrol etti.


İnce bir karton, bir adet pipet ve 3 renk sulandırılmış boya dolu bardaklarımızı hazırladık.


Örnek olsun diye, küçük miktarda çektiğim boyayı püskürttüm. Alpi' nin gözleri parladı :) Hemen denemelere girişti. Konsantrasyonunu bozmamak adına; kendimi, o dudaklarını yemekten zor alıkoydum.


Burada önemli nokta; çocupun pipetle tüm boyayı yutmamasıdır. Bunun için; çalışmaya başlamadan önce bir bardak su, vişne kompostosu vb. zararsız karışımlarla denemeler yapılabilir. Hazır olduğunda çalışmaya geçebilir.


Her renk için ayrı pipete gerek yok. Renkler karışacak diye endişelenecek çocuk da olmayacak. Üst-baş ve yakın çevre için önlem almak isteyebilirsiniz.


Çalışma kuruduktan sonra bu şekilde sergilenebilir. Alternatif olarak; daha uçuk tonlarda renkler ile çalışıp, kuruduktan sonra kağıdı başka bir resim çalışmasında zemin olarak kullanabilirsiniz. Çalışmayı craft kağıdı üzerine yapıp, el emeği hediye paketi olarak değerlendirebilirsiniz.

Kurallar, çocuğa önceden anlatırsa, çalışma esnasında asgari müdahale olur ya da hiç müdahale gerekmez. Böylece, çocuk ile ebeveyn/öğretmen gerginlik yaşamazlar. Çocukların hevesi kırılmaz ve yetersizlik hissetmezler. Yaz ayları için bunu bir eğlenceye dönüştürmek de mümkün. Çalışma bitiminde püskürtme oyunları yapılabilir.

4 yorum:

Ümit Demirali dedi ki...

:) Elerrinize sğlık ... keyifli zaman geçirmişsiniz

Elif dedi ki...

sevdim ben bu püskürtme işini..Denenecektir efendim :)

Unknown dedi ki...

aile etkinliği için birşeyler arıyordum. şahane oldu bu. teşekkürler

ElfAna dedi ki...

@Umit, tesekkurler:)

@Elif, cok cok egleneceksiniz.

@Burcu Baser, :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More