SSVD ile aramızdan çık Previa!

Previa' dan haber var a dostlar. Önemli ölçüde gerileme olmuş. 4. ayın tam ortasında, yarım kilo almış bulunuyorum. 6. aya kadar almak istemiyordum. Daha da dikkatli olmam gerekiyor. Hala hareketsizlik ihtarim devam ediyor:)

Previa durumundan tamamen kurtulduktan sonra, Daktır T. ile detaylı bir konuşma yapmayı planlıyorum. Bu saate kadar bekledim çünkü previa durumunda zaten ssvd yapılmıyor. Böylelikle önemli ilk engelden kurtulmuş olacağım. Sormak istediklerim elbette ssvd ile ilgili:
* Suni sancı kullanmaya karşı düşünceleri nelerdir?
* Epizyotomiyi gerekli görüyor mu?
* SSVD' de epidural anesteziyi savunuyor mu?
* Doğum esnasında anne sakin ve rahat bir ortamda bulunabilecek mi? Bunu garantileyebiliyor mu?
* Doğumu yatarak bekleyenlerden mi?

Yavaş yavaş bu soruların cevaplarını öğrenme zamanı geliyor. 4,5 aydır bunları erteliyordum. Şimdiden düşünüp de stres yaşamak istemedim. Her şey sırasıyla gelişmeli. Bu konularda tecrübe sahibi olanlar bir ses verse pek güzel olur:)

2 yorum:

cuckan dedi ki...

benim ilk doğumum epiduralli normal oldu. 2 doz aldım ve çok büyük acılar çekmedim. Bunları sor ama son ana kadar herşeyin olabileceği ve önemli olan kuzuyu kucağa sağ salim almak olduğunu birinci sırada tutarak yaklaşınca zaten stres kendiliğinde gider diye düşünüyorum. ben öyle düşünüyordum. böylelikle nerdeyse ağrıları bile düşünmemişim, doktorum uyardı, "verin şu epidurali acık, buna kalsa gıkını çıkarmaz" diye..sonrası da ço sürmedi...sonra özelden de yazşırız istersen ana üzme hiç kendini. Zaten iyi bir annelik sürecinde dengeyi yaratma çabasındasın, o kadar overcontrol bir insanım ama hayatta tek şeye inanıyorum artık herşeyin olacağına vardığına...

ElfAna dedi ki...

@cuckan,
ssvd' de epidural olmamali yorumlari cok fazla ve cok mantikli geliyor bana da. Zaten aksi durumda sezaryen kacinilmaz olacaksa; epidural olur herhalde.
Kalan tum yazdiklarina katiliyorum.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More