Helsinki ve bizim okul

 (Geçen haftanın notlarından devam..)

Pazar günü olmasının ağırlığıyla okuldaydık yine:) Dev ekran yerleştirildi, bilgisayar açıldı ve başladık. Defterler, kalemler hazır. Hepimiz öğrenciyiz.Geçmişte yolculuk yaptık. Ardından soru-cevap başladı. Dilde daldırma yöntemi benim için yeni bir yöntem. Türkçesi için "çeviri" seçeneğini kullanabilirsiniz. Her sınıfta çift eğitmen olacak. Alpi hem Almanca hem de İngilizce' yi duyacak. Bazı yönergeleri ingilizce verdiğimde bana sinir oluyor. "Neden öyle konuşuyorsun ki? Türkçe konuş işte!".

Konuyla ilgili yapilan bir araştırmayı da yeri gelmişken paylaşmak istiyorum: "Montessori Yönteminin Beş - Altı Yaş Çocuklarının  Alıcı Dil Gelişimine Etkisinin İncelenmesi"

Hazır başlamışken paylaşmaya devam edeyim: "Helsinki' de bir okul günü nasıl geçiyor?" Burada görseli; burada da Fin eğitim sisteminin başarısıyla ilgili yazı. Araya ABD' yi sokuşturmasalarmış da olurmuş.

"Tüm öğretmenlerin yüksek lisans diplomasına sahip olmaları ve uygulamalı eğitim görmüş olmaları şart. Bu nedenle Finlandiya’da öğretmen olmak bir ayrıcalık. Öğretmenler sınıfta bağımsız ve tam özerkliğe sahip."
Öğretmenlerin aldıkları hizmet içi eğitim ise göz kamaştırıcı. sayfa 33

Fin eğitim sisteminin incelikleriyle sersemletilmiş blog okuyucusuna okulumu anlatmaya devam edeyim bari. E ne yapayim? Kargaya yavrusu şahan gözükürmüş!

 Bugün yine okuldaydım. Eğitime ara verdik. Görsel düzenlemelerle meşguldük. İki tane kapının camları tehlikeli olabilir diye konuşmuştuk. Onlara süslemeler yaptık ki; çocuklarda benim gibi kapıyı açık sanıp, kafa atmasınlar!




 Bu da son günlerin favori oyunu. Boş bulduğu odaya taşıdığı baloncuk makinası & Alpi:)


Bu da aynı gözdesi & kırpılmış Alpi:)) Zelal, hayatımızı kurtardın, bilmiyorsun! Bizden bu gecelik bu kadar. Mutlu bir pazar geçirin.

2 yorum:

Zelal dedi ki...

Vallahi bilmiyordum ama çoook sevindim :) Güle güle keyifle oynasın Alpi :))) Sevgiler. Zelal...

ElfAna dedi ki...

Tesekkur ederiz:))

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More