Kaç yıldır seni bekliyordum eyy 5 yaş


Artık 5 yaş çocuğu annesiyim. Alpi abi oldu.  Okulda kutladık, Nurturia' da kutladık ve en sonunda can dostlarla kutladık. 9 çift, 8 çocuk, 1 bebek, 2 anneanne ve 1 Sevda hep beraberdik.


Mekan: Urla, Seyr-ü Sefa. Hayat daha önce bahsetmişti. Geçtiğimiz haftalarda Alpi ile onları ziyaret ettiğimizde, popomuzun üstüne oturup bir kaç saat geçirebilmiştik. Parti mekanı için fikir annesi Hayat; 6 yaş partisi bir "beach party" olsa ya!

Alpi' nin halası & kuzenleri bir gece önce bizde kalmışlardı. Gece evde 9 kişiydik. "Evlere şenlik" böyle oluyormuş. 4 saatlik uykuyla sabahın 7' sinde ayaklandık. Misafirler garaja bırakıldı ve kendi partimize geç kalarak; kendi rekorlarımıza bir yenisini daha ekledik. Yine kendi partimizin yapıldığı mekanı RifBaba Murat' ı arayarak, tarif üzerine buldu ya; buna da bir yorum yapmıyorum artık!

4 saatlik uyku, 4 saattir aç olmak.. Pek manidar oldu 4 yaş vedasına. O 4 yaş krizleri yok artık. Alpi pamuk oldu, lokum oldu.  Banyo yapmayacağım krizleri azaldı. Hala anneci, hala evin içinde etrafımda pervane. En sevdiğin kim dendiğinde; kulağıma "Sensin" diye fısıldıyor. Geceleri benim olduğum tarafa doğru dönüyor ve sarılarak uyuyor. Sabahları parmak ucunda odayı terkedip, oyuncaklarıylaoynamaya başlıyor. İlk kalkana kocaman bir tebessüm ve "Günaydın". Geçen günlerden birinin sabahında bana kahvaltı hazırladı. Çok tatlı görünüyordu. Hiç karışmadım, kapıya yaslanıp izledim. Bıdır bıdır bir yandan konuşurken, diğer yandan pür dikkat işini yaptı. Okul günleri bitti biteli deli gibi yiyiyor. Büyüme atakları devam ediyormuş demek ki bu yaşlarda. Belki de doyasıya yiyemediği günlerin acısını çıkartıyor. Düşünmek bile istemiyorum.

Haa bir de bebek sevdası başladı Alpi'de. Ne oldu o salya düşmanına? Suratı şekilden şekle giriyor severken. Hiç yorum yapmıyor. Sadece bakıyor, okşuyor ve öpüyor. Büyüyor kuzucuğum. Keşke hep harikalar diyarını vaad edebilsem.


Hiç vakit kaybetmeden kahvaltıya oturduk. Ardından çocuklar parka, babalar günü olduğu için babalar da peşlerinden. Ne de olsa özel bir gün, çocuklarla eğlensinler dedik. Biz de klasik, oturup sohbet ettik.

Yine sırf onların keyfini kaçırmamak için, kendi aramızda fotoğraflar çektik :P

Yine hafta sonu Zelal' i arayan vardıysa boşuna aramış, kollarımdaydı.

Önce çocukları doyurma telaşı. Babalar günü randevularına yetişmek isteyen ekip, bir kaç saat sonra dağıldı. Nerden baksan 8 aydır göremediği Ada' sıyla hasret giderdi yavru kuşum. Biz de anne ve babasıyla.


 Doğum gününün en küçük davetlisi Deniz oğlan.



Bu sefer parti süslemesi, bilmem kaç çeşit yemek, evde çocukları zapt etme telaşi yoktu. Çok keyifli bir kır partisi oldu. Belki seneye yine süslemeler gündeme gelir. Önemli olan Alpi yavrusunu mutlu etmek, dostları yanı başımızda görmek ve çocukların zevk alabilmesiydi. Öyle de oldu.

Meleğim,
En kötü günümüz böyle olsun. Yaşadığımız her dakika gülemeyeceğiz. Acı veren anılarımız az olsun. Bu sene biraz tuhaf geçti. Yine pişmanlıklar vardı. Umarım önümüzdeki dönem, sana daha düzgün şartları olan bir okul bulabilirim. Karşına daha düzgün insanlar çıksın. Evimiz daha az yoğun olsun; birbirimize vakit ayırabilelim. Sağlığın yerinde olsun. Harikalar diyarının keyfini çıkarabil yavrum.

Annen

11 yorum:

Özlem dedi ki...

Ne güzel yazmışsın her gününüz güzelliklerle dolu olsun

ElfAna dedi ki...

Tesekkur ederiz:)

Crocus dedi ki...

Mutlu yılların olsun Alpi :) Elifcim çok güzel görünüyorsunuz,yüzünüz hep böyle kalsın :)

ElfAna dedi ki...

Cigdem, sagolasn:)

Burcu.. dedi ki...

Nil'i kesmişiniz fotodan :))

Oyy 5 yaş ne kadar büyük ve uzak geliyor şu anda bana :))

Bahar dedi ki...

Ne güzel bir kutlama olsun. Alpi'nin doğum gününü ben de kutluyorum. Her gününüz böyle güzel, eğlenceli, dostlarla geçsin.

kuzunun annesi dedi ki...

güzeldi hakkaten , beach party de güzel fikir :)nice güzel yaslarını beraber karsılamak dileğiyle

rrh dedi ki...

İyki doğmuşsun yakışıklı velet seni.Elif seni de kutluyorum,umarım bu yüzünüz heeep böyle güler.Sağlık huzur ve mutluluklar dilyorum küçük adamımıza ve ailesine :)
red riding hood

ElfAna dedi ki...

Nil, ustune tiklayinca, buyuk fotograflar tam gorunuyor. "Buyuyorlar goz acip kapayana kadar" derler ya; oyle oluyor.

Bahar, iyi dileklerin icin tesekkurler.

Hayat, hep beraber arkadasim:)

Alpi' nin d.gunu hatrina gelmis rrh teyzesi:) Sagolun efendim, sizin de guzel gunlerinize sahit olalim hep:)

birdamlacıkyağmur dedi ki...

İyi ki doğdun Alpi!
Mutlu, huzurlu ve parlak bir gelecek olsun seni bekleyen

Ve Elif dileklerin gerçek olsun hep
Öpüldünüz

ElfAna dedi ki...

Tesekkur ederiz:)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More