Süt bıyık


Güne güzel bir kahvaltıyla başlamak gibisi yoktur.








Ardından biraz Mısır



Bir Mısır lapbook' u patlatmam icap ediyor artık sanki? Niye bu kadar beklediysem.


Bir tur da google earth' den piramit bulmaca & belirgin özellikleri.


Flash and Dash yarışıyla adrenalin yükseltilir.


Azıcık rüzgar bulmuşuz. Üstüne gezinti çok mu?


Oldu mu sana akşam!


Sahi; Alpi' nin halası & kuzenleri bizdeydi. Görümceyi yerlerde süründürmemek olur mu?? Hahaha, selamlar halacık.

Tanıştırayım, sağdaki 1 numara, soldaki 2 numara.


Bu da 3 numara!


Kırmızı çerçeveli Alpi, sol baştaki RifBaba, sağdakiler 2 ve 1 numaralar


Paten kaymaya gitmek için halası ile babasını bekliyor. Sıkılınca tepeye oturttum; sıkıntı mıkıntı kalmadı. Ben o gün onlarla beraber gitmedim. Yardımcı bir abi olurdu, o gece yokmuş. Biraz serinlesin hava; beraber düşe kalka deneyeceğiz bir gün. Kuzum, güvenememiş. O kadar da hevesliydi. Bütün gece öylee kollarını dayayıp izlemiş. Sonra babasının kucağında uyuyakalmış. Eve döndüklerinde ateşi vardı. Sonraki 2 günü 39,5 - 40 larda geçirdik. Viralmış. Antibiyotik tedavisine başladık tabii ki. Off bitti 2 günde neyse ki! Çok geriliyorum işin içine ateş girince.

Bir daha yaz için başka cins ayakkabı istemem herhalde. Çok rahatlar. Hop tak çık.Kirlenirse sil gitsin. Denize de girebilirim:P Aaaa, birinin tokası duruyormuş yerde:)

Sol gözümde bir problem var ve 1 ay olacak, devam ediyor. İlk hafta yorgunluktan diye düşünüp,salladım. 2. Hafta tırstım, muayene oldum, hatta yetmedi bir daha oldum. 3. hafta gözlük camlarımı değiştirdim miyop astigmatlarım yıllardır aynıydı, 1' er numara birden coşmuşlar! Haftaya sanırım ileri tekkik istenecek:( Sol gözümle dünyayı füme görüyorum. Yeni numerolarla da dzelmezse, göz sinirlerine bakılacakmış. Ayyyy!!!

Optik ziyaretine giderken yolda Alpi uyuyakalınca; RifBaba' ya devrettim. Sevda ile Kızlarağası' na kurulduk. Annem de eslik etti bize, eve dönerken azıcık alışverişe de bulaşıldı. 

İki arkadaşım gebeymiş. Nasıl sevindim anlatamam! Apartmanda da 6 anne adayı daha varmış. Ne güzel, toplu tebrik benden:)

Konu hazır apartmana gelmişken; keşke özellikle bahsedeceğim şahıs bunları okusa. Kendisi bir şehir yaşantısı özürlüsü. Bir ahmak, aptal, görgüsüz! Azkaldı kimliğini bulmamıza. Bu denyo arkadaş, üst katlarda bir yerlerde oturuyor ve zıkkımlandığı sigarasını inatla balkondan bahçeye atıyor! Geçenlerde üst katlarımızdaki arkadaşın balkonuna düşmüş bu yanan izmarit. 1 yaşlarındaki bebeği de balkondaymış. Pıtı pıtı emekleyerek alıp ağzına atıvermiş! Feryat figan. Anne nasıl üzgün "Son anda gördüm de yetişemedim" diye. Ahh keşke okuyor olsa.Bak arkadaş, yukarıdakinin adı kül tablası! Şekildeki gibi, işin bitince bahçeye fırlatmak yerine içinde söndürürsün! Geçen gece, bu yine fırlattı yana izmariti. Yana döne, yukarıdan geçişini gördüm. Hızla kafamı uzatınca balkondan, gözgöze geldik. Kafayı çekti içeri hemen tabi. Ama anayamadım kaçıncı kat. Geçtiğimiz hafta da birisi(!) yanan izmariti asansöre atmış. Dumanlardan farketmiş millet. Az kaldı, apartmanca peşindeyiz!


*Biterken, Alpi "Piştin!!!" oynamak istiyor, RifBaba işte ve hala çook sıcak!
   -Ya ileri tekkik mekkik istemiyorum; ödüm kopuyor.
  -Tek gözlü tek gözlü yazıyorum, Anne Bunu Yaptı için hala beklemedeyim.
  -Apartman, blogu kesfetti; haklarında daha nazik olmam gerek :P
  -2 haftada L bedenden S' e düştüm; daha ne isteyeyim:P
-İzmir & Montessori denilince aklınıza gelenler,  ah keşke(!) leriniz var ise; lütfen irtibata geçiniz. Bizim bazı    fikirlerimiz var:)
  





11 yorum:

ZeyNes dedi ki...

2 haftada L bedenden S bedene geçmek konusunda daha ayrıntılı bir yazı bekliyorum:)

Unknown dedi ki...

Sigara konusu tüylerimi diken diken yaptı :(
Gözün için de geçmiş olsun diyorum, bugün haberlerde vardı, sıcaklardan dolayı göz enfeksiyonları artmış, öyle birşey olabilir mi acaba?
Bu arada süt dudakları ısırmak istiyorum izninle :)

Hilal dedi ki...

ne güzel bir post bu Elif, keyifle okudum.
öncelikle geçmiş olsun, umarı mtetkike felan gerek kalmaz
Alpi'ye öpücükler, paten kaymayı öğrenmesini diliyorum
sigaracıya da BOYKOTTTT

sule_bilge dedi ki...

o kahvaltı sofranıza katılmak istiyoruumm ama s bedene ben de düşmek istyorum m de olur :d öperim

Anne ve Bebisi dedi ki...

Ikinize de cok gecmis olsun.

Keske o adamin kapisini calip, bak boyle boyle.. attiginiz sigara kucuk bir bebegin agzini yakti diye aciklasaydi birileri.. Belki bir daha yapmazdi.

Red Riding Hood dedi ki...

Sigara konusu gerçekten çok üzücü :/(
Kahvaltı sofrası muhteşem.Bizim ege kahvaltısında eksik olmaz bir tabak yeşillik domates beyaz peynir ve çizik yeşil zeytinimiz :)Afiyet olsun Alpi.

larcencielblog dedi ki...

Of hakikaten, o sigarayı balkondan atan deliyi bulup tıkmak lazım bir yerlere!!!

Gözün daha iyi mi? Ben bu yazıyı geç okudum da..

Nihan dedi ki...

çok geçmiş olsun.ben de bu aralar göz problemi yaşıyorum.dün gece döndüm izmire mailine hemen cevap verdim.şu montessori olayını böyle ciddi üstlendiğiniz için öyle mutluyum ki.teşekkürler.Alpiciğime geçmiş olsun.bitmeyen ateşler yüzünden, Emre 5 günlükken gittiğimiz doktorumuza 3 senedir devam ettiğimiz,doktor şüphelendi ve genetik testlerimiz yapıldı.akdeniz ateşi çıktı:((korkmanıza gerek yok dedi ama benim halimi görmeliydin.perişan oldum resmen.bitkisel bir ilaç kullanıyoruz.uzun süre de devam edecek.sevgiler Elifciğim.bu arada facebook u dondurdum haberin olsun.

Adsız dedi ki...

Çok güzel bir yazı olmuş. Sigara olayına inanamadım, korkunç!!! Bu arada size de çok geçmiş olsun. İkinizi de öpüyorum :))

ElfAna dedi ki...

Zeynes, 2 hatfa boyunca agirlana misafrlerden yadigar:)) + cocukla 2 hafta boyunca ayni evde yasayacaksin. Bunun 6 gunu hepsinin sirayla hastalanmasiyla gececek. Oyle oluyor.

Bahar, tesekkur ederim. Yok o alerjik durumdan degil ve sanirim dokuz eylul yollari gozuktu bana. Verilen sureyi korkudan asiyorum. Suy dudaklari isirmak? Opunce bile siliyor hemen yanagini sipa. Goze aliyorsan, buyur gel canim:)

Hilal, boykota destek!!Dileklerin icin tesekkurler:)

ElfAna dedi ki...

Sule, gel; senlendir masamizi:)

Anne ve bebisi, tesekkur ederim. O adami bir bulabilsek!

Red Riding Hood, agiz tadi bilmek denir anlattigina:)

Basak, gozde bir degisklik yok maalesef:(

Nihan, gecmis olsun cnm. Yazdim sana.

Evren, sagol canim; sigara icen adamin pesindeyiz. Tesekkurler:)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More