Son parti Çiçekliköy

Bunlar, Gamze & Ege için:)


Uçurtma uçurduğumuz arazi vardı ya; burası aşağı bölümü. Çok şirin bir dere bulduk. Etrafı piknikçilerle dolu. LandRover' larıyla atraksiyon yapmak isteyenleri izledik. Hızlı bir girişle uca kadar gelip, aşağıya titreye titreye iniyorlar:))
Hayretler içerisinde gözlemledik ki, ortalıkta tek bir çöp kutusu olmadığı halde; insanlar çöplerini arkalarında bırakmadılar. Cidden keyif aldım bu görüntüden:))


Böceğini nasıl eğitirsin?



Kuş sesleri çocuk cıvıltılarına karışırken, birden bu geldi, daldı ortaya. Rooaarrrrr! Vııırrrrnnn! Beynimizi eee.. sulandırdı diyelim. Arsa sahibi bi amca var. Arabalarla araziye girerken uçurtma uçurtma parası alıyor :) Amcam, günün kahramanı oldu. Gitti kumandalının sahiplerine "Arkadaşım, burada sadece çocuklar uçurtma uçurup, aileler piknik yapar." Goaaarrrrr! Eğiiiikkkkk! "Arkadaşım! Ben burların sahibiyim! Oyuncağınızı alıp gidin, çoluk çocuk rahatsız oluyor." Pıtt!!!   :)) Şimdi bu macerasever 3 arkadaş, gayet güzel şov yaparken, ipin ucunu kaçırıp çocukların üzerlerine sürmeye, arabaların orasına burasına çarptırmaya başlayınca ki RifBaba' nın Meh' i "Kalkıp eziyim mi ben bunu?" diye sordu da huzur, yavaş yavaş kaçmaya başlamıştı. İsabet oldu.

İşte o yokuş


Beni de RifBaba' nın takip ettiğini farketmemiştim. Evde sürpriz oldu.


Şimdi haksızlık gibi olacak ama, çok lezzetliydi!! Cağ Kebabı/Oltu Kebabı. İkisi de kullanılıyor. Erzurumlular, ses verin:) Siz de benim gibi sevenlerden misiniz? Beste, sen kesin bunun da altından kalkarsın:)

Çiçekliköy' den çıkıp Yaka' dan geçtik ve gözümüz dönmüş bir şekilde Kemalpaşa' ya zor attık kendimizi. Merkezde iki tur attıktan sonra tavsiye edilen bir Cağ kebapçısına girdik.



Aslında servis şuradaki özel şişleriyle yapılıyor. Şişlere bişey olmuş; bi bahane söyledi işte adam. İşin raconu şudur: Sen oturursun; tak önüne bir şiş gelir. Son lokmanla beraber, taak ikincisini de koyarlar. Yeter diyene kadar devam eder. İzmir' de en severek yediğim yer; Balçova' daki Ali Usta Oltu Kebap. Eğer lüks restoran konseptli bir yerde yerseniz, vay halinize! Olur da ahşap oturaklı, bahçeli mahçeli bir yere denk getirirseniz, acili arayana kadar yiyorsunuz:) Buca, Bornova sanayi ve Karabağlar' da yiyip de bi dahaaa diyenler var:) Dönüş yolu bitmek bilmedi. Hpeimiz tok & yorgunduk. Ne demişler? Yemekten sonra ya 40 adım atacaksın, ya yan gelip yatacaksın. Biz ikinciyi tercih ettik :)

*Biterken Alpi "Piyano çalıyolumm" diye evi inletiyor, RifBaba uyuyor. NİHAN, geçen hafta Alaçatı' daydık. Merak ediyorum yine yanyana geçtik mi?

17 mayıs Waldorf söyleşisini unutmayalım.



18 yorum:

Mlke_Btkn dedi ki...

Şimdi ama off ya!! mis gibi Cağ kebabı, öğlen vakti yapılır mı bu ama yaa :((

Fotoğraflar çok güzel, içindekiler daha da güzel ;)

Bahar dedi ki...

Harika bir yer, harika bir yemek. Çağ kebabına bende bayılırım. Blogumda senin için bir ödül var, uğrarmısın.

Gamze dedi ki...

papatyalar çok güzel, çok teşekkürler:) Bu çağ kebabını evlere(özellikle bizim eve) hemen,acil, şimdi servis etsinler:)nolurr:))

kuzunun annesi dedi ki...

Offf kebaba gellll !!!

sule_bilge dedi ki...

herşey harika,anaoğul yokuş çıkışınız hele.
erzurumda yedim tadı damagımda kaldı,müthiş bişey bu cağ kebap,bu arada bu tarafta örgü şişine bile cağ diyorlar.kıtlama şeker var ya,o da ısırmaktan geliyor,her türlü ısırmaya kıtlamak diyoırlar.köpek beni kıtladı :D

.....NURAN EVREN YILMAZ.... dedi ki...

Off karnım çok açtı kötü oldu bloguma girmek. Zamanlama hatası. Ah bugün ne kötü bir olay yaşadık. Malta köşkünde tam da doğum gününde yemek masasına oturmuştuk ki Emincan tepe taklak. Hiçbirşey anlayamadım. Nasıl düştü, nasıl bir anda kan revan içinde kaldı ortalık, ben nasıl bayılmadım. İştah kalır mı adamda. Açım ama yiyesim yok :( Ay ne kötü yorum bu.

ElfAna dedi ki...

Melike,
Buraya geldiginde bir Cag kebabi yapalim seninle.

Bahar,
Tesekkur ederim. Odul cag kebabina dimi? :P

ElfAna dedi ki...

Ege' nin annesi,
Rica ederim, sozum vardi:) Yolla adresi.

Kuzunun annesi,
Gel bulusmayi kebapcida yapalim, Balcova yakin da size:) Hulya hayir demez herhalde:))

ElfAna dedi ki...

Sule, o yokusu cikarken, benden cikmasi gerekenler gozume carpti iyi mi!! Ilgincmis. Kitlamayi 1,5 ay deneyip becerememis bir insan evladi var karsinda.

Nuran,
Emincan kuzusu iyidir umarim. Hemen bloga girdim, sanki Emincan anlatacakmis neler oldugunu.. Gecmis olsun canim. Duse kalka buyuyorlar ama bu kadar kanli olmasa keske..

ElfAna dedi ki...

Ender,
Bilgilendirme icin minnetar kaldik:) Hadi! Once kizi al, sonra cocuk, bekliyoruz. Sevgiler.

füsfüs dedi ki...

fotoğraflara da geziye de bayıldım, kıskandım. senin makinen de mi vardı, şimdi daha da kıskandım

ElfAna dedi ki...

Dur icin rahatlatayim Fus; o elimdeki agir top RifBaba' nin. Benimki cebimde tasiyabildigim minicik bir makina:)

Adsız dedi ki...

Yarım saattir yorum yazmaya çalışıyorum, öyle yazın bakalım, hehe demekle olmuyor :P
Diyordum ki kendimce (önceki yorumlarımda) biz de bugün gittik Çiçekliköy'e. Dere falan göremedik ama anlaşılan Alpi bizim yerimize de keyfini çıkarmış, mutlu olduk resimleri görünce :)

Bu arada Erzurum'lu değilim ama Erzurum'da yemiştim Cağ kebabını, hala tadı damağımda desem... ah ah ;)

ElfAna dedi ki...

Evren, hosgeldin:) Atlihan' in karsisindaki araziye giriyorsunuz, yokus asagiya saliverince kendini, dere tam karsinda:))

Özden dedi ki...

Elif selam kıskandım, özellikle de kebapları:)
http://canlevent.blogspot.com adresinde olan blogumuzu http://kirmizibu.blogspot.com 'a taşıdım, bekleriz:)))
Sevgiler
Özden&Can

Nihan dedi ki...

canım biz bu aralar gezemiyoruz.ama çeşme yi istiyorum.alaçatıyı orada ilgimi çeken bir seramik atölyesi var.görmek istiyorum.fotoğraflar harika.sevgiler.

ElfAna dedi ki...

Ozden :) , hemen takibe aliyorum canim.

Nihan, tesekkurler. Bilmek isterdim o atolyeyi. Sanki 4 minikle iceriye goz bile atabilecekmisim gibi.

Nihan dedi ki...

ben sana adresini ve adını göndereceğim.elinde olsun belki yolun düşer.:)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More