Alaçatı

3 aile, 4 çocuk. Mekan Alaçatı, Club Baba. Biz buraya daha önce de gitmiştik, hiç değişmemiş. Bir mekanı bunca yıl sonra hiç değişmemiş bulmak iyi bir şey mi? Bazen evet. Güzel anılarla ayrılmıştık ve yine güzel anılarla ayrıldık. Böyle durumlarda bıraktığın gibi bulmak, insanın kendini rahat ve iyi hissetmesini sağlıyor.
Club Baba, büyük bir bahçeye sahip. Her bir köşesi farklı güzel.



Bu, dut yaprakları içinde sunulan kahvaltısı çok lezzetli. 1 tabakla iki kisi rahat rahat doyuyor. Aslinda önceki gidişlerimizde, sahibi olan bey, "Club Baba' ya cigeri icin ogleden sonra gelinler" demişti. Biz yine öğleden sonraya yakın bir saatte orada olduğumuz & tıka basa yediğimiz için, fırsat olmadı.Bahçeden gözüme takılanlar:






 Alpi, biraz keyifsizdi. Sabah ve öğle öğünlerini atladı. Msadan kalkmamısa yakın, sütlaç yedi. Çocuklar epey bi eğlendiler bahçede. Oturduğumuz yerden sadece gözlemlemek düştü bize.-Arasıra katılımcı olmak da güzel-

Çaylar bitti, nescafeler geldi; ardından Türk kahveleri. Kafein stoğumuzu yüklenip Alaçatı sokaklarına vurduk kendimizi. Bu haftaki fotoğrafların yarısı RifBaba' nın ellerinden öper.


Alaçatı' da da yer gök taş ev. Böyle güzel gözüküyor cumbalı mumbalı; Bodrum' a dönünce ne olacak bakalım? Biliyorsunuz değil mi; orada da yıllardır sit alanı sayılan araziler, belediye oluverdi :(


İki bayan, gruptan ayrılıp antikacılar pazarını aradık. Ters istikamete gitmişiz, bi köşeyi dönüp RifBaba'yla karşılaşınca komik oldu. Biz de çarşı içi turlarına devam ettik.







Sokaklar, çok sakindi. Biz de olmasak, renk, heyecan, curcuna gelmeyecekmiş :P


Bu maviyi nerede görsem; bizim oralar düşüyor aklıma.. Apartman kurallarına aykırı gelmese, balkondaki pencere ve kapı dış çerçevelerini boyardım. Anne oldum Özlem' in gebelik dönemindeki header' ı gibi.





Alaçatı boyunca, antikacıları aradığımız arkadaşla gündemimiz dekorasyondu. Şuradaki eskitme sandalyeleri alsak da, küçük odanın duvarını yıktırıp mutfakla birleştirsek...Hayal tabi:)


Burada, bir mola daha. Arada iyice zıvanadan çıkmış çocukları iyice yorma maksatlı renk oyunu oynadım. Bahçedeki en olmdık rengi sordum, onlar da dört döndüler bulmak için:)


Deko + hayaller yazdım ya; benim evin salonu üstteki fotoğraftaki gibi olmalı. Taş duvarlar ve basit, sade, ayrıntısız, beyaz, ahşap mobilyalar. RifBaba, cinnet geçirirdi herhalde :) Country deyince kedi gibi tıslayıp pıslıyor! Amaaaa, benim artık bir odam var ya evde; kendime ait, orası düşlediğim hale gelecek. Az kaldı.




Herkese iyi tatiller.

*Biterken, Alpi Madagaskar Penguenler' ni izliyor, RifBaba işte & 5 kelime sonra dibimde biten Alpi' nin "Eve arkadaş çağırıcıaammmm!" çığlıklarını dinliyorum :)


14 yorum:

larcencielblog dedi ki...

Ama Ankara'da cumartesi çalışmak zorunda olan bana haksılık bu yazı ya!

Yine de, içim açıldı, itiraf ediyorum!

İzmir'e taşınma kararım daha da bir pekişti (daha vakit var, Çınar 3'ü bitirsin hele bir... neyse bu 3 yaş takıntım bilmiyorum ama!)

Bizim yerimize de gezin bir dahaki sefere! Sevgiler!

Mlke_Btkn dedi ki...

Birincisi bizim buralara benziyor hakkaten :D ben bile özledim bir an, o maviyi ve beyazı :D

çiğ börek yazısı gördüm sanki bak yine acıktım :D

Fotoğraflar süper, bizim de içinde bulunduğumuz karelerimiz olur elbet ;)

ElfAna dedi ki...

Teselli olur mu bimem ama, bunlar 2 hafta oncesinin goruntuleri:) Su anda hava kapali, koyu gri, yagmur var, yerler camur, yine insanlarin yarisi cizme+mont; diger yarisi da askılı bluz+sandalet geziniyorlar. Biz evdeyiz ama birazdan su sıçratma oynama için Alpi ile aşağıya ineceğiz:)

ElfAna dedi ki...

Melikecigim, az kaldi az:) Cig, pismis guclerimizi birlestirip yarimadanin altini ustune getirecegiz:)

larcencielblog dedi ki...

Haha, yok canım, o kadar da gaddar değilim! Güneşli günlerinize çabucak yeniden kavuşursunuz umarım :)

"Su sıçratma oyunu" bizim de en sevdiğimiz şeylerden biri, bezimize kadar ıslanıyoruz her sfeerinde! Size de iyi eğlenceler!!!

Gamze dedi ki...

her hafta sonu içim açılıyor elf ana senin postları okuyunca:) okuyup piknik kamp yapasım geliyor:))öpüyoruz çok çok...

ElfAna dedi ki...

Ege' nin Annesi; tesekkur ediyorum. Bir daha ki seferinizde yapariz. Kim tutar bizi?

banu dedi ki...

ElfAna, ClubBaba'ya bir dahaki gidişinde önceden haber verin bana :) Çok eski arkadaşımdır, sahibi Metin Amca'nın kızı... Bu yaza biz de bir Alaçatı kaçamağı yapacağız. ne güzel olur görüşsek oralarda :)

a.c dedi ki...

çok güzel yerler... insanı güzelleştirir buralar:)

elif-kayra dedi ki...

resimlere baktıkça içim açıldı, negüzel yermiş, görülmeye değer.

ElfAna dedi ki...

Banu;
Anlastik. Mutlaka haber ver, cok sevinirim. Miraciga opucukler.

Anne Cafê;
Katiliyorum.

elif-kayra;
Haftada bir insana mutluluk veriyor da tam kesfedemedim daha.

Nihan, adresi bekliyorum:)

Nihan dedi ki...

hemen veriyorum,umarım beğenirsin.ben temmuz ortası ya da sonu gidebileceğim ancak.ARTS&CRAFTS SERAP YURDAER ATÖLYESİ.alaçatıda pek çok kimse tanıyordur sevgiler.

A. dedi ki...

Alaçatıyı çok merak ediyor(du)m. Fotoğraflar harika çıkmış,herşey çok net çok sıcak.Ankara'dan araba ile kaç saat sürer acaba bir fikriniz varmı ? sevgiler
Ashley

ElfAna dedi ki...

Ashley, bloglarinizda ayrinti da yakalayamadim; Turkiye' ye mi geldiniz?
http://www.beles.org/tatil-seyahat/mesafe-hesapla.html
buradan km lere bakabilrsin. Nasil oldun bu arada?

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More