HERHANGİ BİR KASIM HAFTASONUSU


Biz var ya; çok eğlendik bu hafta boyu. Alpi sağolsun canıma okumaya benimle yakinen ilgilenmeye devam ediyor. Hala tuvalet banyo molasından bile işkillenip; nöbetleri ihmal etmiyor. Olur da anası kaçar maçar, sonra kim oynayacak çocukla??? Hafta sonunun gecikmiş fotoları:






Üstteki ağaca çıkamadı da ağacı sallayamadı da! Alttakinden hırsını çıkartmaya çalıştı.

Vizyona girdiği gün; artık beklemekten çatlama kıvamındaki RifBaba’ yla 2012’ ye gittik. Vallahi adamın gözü gripti salgındı görmedi. “Kıyamet günü bu kızım; yemişim salgınını” modunda girdik. Görsel açıdan bu kadar iddialı yapımlara bence mantık aramadan gidip izlemek gerek. Yoksa boku çıkıyor. İlk yarı için “vay anasını” ndan başka bir şey diyemiyorum. Efectler efect yani. Ara verildiğinde; mısır için dağları delerek üşüşen o uğultulu kalabalık nerede? Yok anam yok. Kimseden çıt çıkmıyor. Hehe … korkusu. Ara 15 dk gibi uzun bir süre olunca; başkahraman da kıyamet mıyamet demeyip; altındaki arabayla hooop o yarıktan hoop bu yarığa uçmaya başlayınca; filmin büyüsü bitiveriyor. :)

Mımmm.. Fincanda pişmiş, 1 parmak köpükle sunulmuş, nam-ı diğer Dibek kahvesi. Anneanne&Teyze+arkadaşları ile gidildi. Höpürdetildi ve Kızlarağası’ nın sağına soluna dalındı. Aysulu&Çisil; selam:)

Çıkışta aynı kafile; demirbaşlarımızdan oyuncakçımıza uğradık. 2 ay önce gözüme kestirdiğim; bir arkadaşımın çocuğuna da büyük bir keyifle hediye olarak aldığım ahşap puzzle dan bir adet bizim de oldu. Ham ahşap ve çok keyifli.

Ordan çıktık&soluğu Kenar Kitapevi’ nde aldık. Bakın bize ne gösterdiler. Bunun ciddi meraklıları vardır mutlaka; bir adı, sanı.. Ben bilmiyorum ama pek değişik bir şey yahu. Sağından solundan çekiştirilmiş gibi deforme  edilmiş resimler; ortadaki labirentin üstüne konan silindir folyo ile gerçek haline bürünüveriyor. İlgilenen olursa fiyatı 30TL imiş.

Yeni kitaplarımız yine Tübitak’ tan:

Bunlar ev okulumuzun önümüzdeki günler konuları. Bitti bitecek konularımızdan birisi de; bitkilerin yaşam döngüleri. Hazırlıklar tamamlandı. Hergün sunumlar yapılıyor küçük beye.

Evde de hiç vakit kaybetmeden yeni oyuncağının başına oturdu.


Pazar günü Menemen/Seyrek’ teydik. Gülçim&ailesine bissürü bissürü teşekkürler. Yoğurt da yaptım ilk kez-daha önce makine kullanıyordum-Gözüm gönlüm çıkan kaymakla mest oldu. Gülçiiiiinnnn; ineğin .ıçını kaşı şekerim  :P




*Biterken Alpi uyuyor, RifBaba film izlemek için beni bekliyor & Leman Sam - Kıyamam Sana çalıyor.


4 yorum:

Demet dedi ki...

elif ahşap oyuncakçı nerede adres istiyorum :)
bu güzel ineğin sütü alınabiliyor mu ayrıca??

ElfAna dedi ki...

Tabii Demetcigim: Ozyigit Kemeraltı. Asil olay o iste. 5kg sutten 1,5 parmak kaymak cikti:)Nefis bir sut.

Adsız dedi ki...

kızlar en kısa zamanda tekrarlamak istiyorlar alpi gününü. bu defa sahil keyfi tabi :)

ElfAna dedi ki...

Tabii canim. Alpi' nin bi kolunda esmer, digerinde sarisin; su diyo su, ilgi diyo off fazlasiyla; Olga diyo yanibasinda! Etmez miyiz:)))

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More