SANDPAPER LETTERS / ZIMPARA KAĞIDI HARFLERİ


 
Ne zaman bitecek bakalım bu yazı diyordum; bitti işte! Nihayet “Zımpara Kağıdı Harfleri” miz huzurunuzda. Coştum ilk önce düz yazı fontlarından yaptım. Sonra M.E.B.’ nın el yazısı aklıma geldi & ikinci grubu da hazırladım. Epey meşakkatli bir iş baştan söyleyeyim; özellikle el yazısı ile olanlar!



Nasıl yapılır?   
İlk önce bir yapı marketten –ben Koçtaş’ ı tercih ettim- en uygun gelen “Su Zımparası” nı aldım. Benimkinin barkodunda yazanlar: SU ZIMPARASI 240 KUM 230X280TBK. 4’ er adet her iki grup için de yeterli oluyor. Fontların çıktısını alıyorsunuz. Varsa karbon kağıdı ile yoksa çıktısını aldığınız harfleri kesip; şablon gibi kullanarak-arkalarını çevirmeyi unutmadan-; zımpara kağıdının arkasına harfleri çiziyoruz. El becerim iyidir diyorsanız maket bıçağı; değilse mutlaka sivri uçlu bir makasla zımpara kağıdı harflerinizi oluşturuyorsunuz. Neden yapım aşamasını fotoğraflamadım? Şiddetle maniküre ihtiyaç duyduğumdan Çok sinir bozucu bir süreç. Birkaç kere “Ehhhh! Yapmıycam bea!” diye kendi kendime çemkirdiysem de bitirebildim & sonuçlarını çektim.

 Zemin için: “Renkli Maket Kartonu” ya da “Paspartu Kartonu” diye bilinen malzemede karar kıldım. Düz harfler için kullandıklarım elimde zaten vardı. El yazısı harfleri için epey hummalı bir araştırmadan sonra; 10 yıldır görmediğim bir arkadaşım aklıma geldi & tahmin ettiğim gibi de imdadıma yetişti. İhtiyaç duyan olursa:
Galeri Gülay 422 66 00.

Düz yazı harfleri. (Ben de montessorimom dan aldım. Tasarruf olsun diye renkleri açıp koydum)
Sabitleme için ben direkt Japon yapıştırıcısına yöneldim. Artık iyice bunaldığımdan mıdır nedir; solvent molvent, yok zararlı yok içeriği bu düşünmeden sabitledim harfleri. Unutmadan; sandpaper letters box' ımın sırrı ne biliyor musunuz? Kipa kırtasiye bölümündeki bitmiş kalemkutusu, not defteri kutuları:) 
PS. El yazısı için olanlar artık yarına anca yetişir. 


10 yorum:

Esra dedi ki...

HARIKA olmuslar!!! Ellerine saglik ve gule gule kullansin minnos. Montessori bloguna da bir link koyarsan super olur. Bayildim.

Demet dedi ki...

Elifçim gene kıskandırdın beni okudukça hevesleniyorum, bir de becerebilseydim,
çok çalışmam lazım çook,
güle güle kullansın Alpi.

Pratik Anne dedi ki...

Cok guzel olmus, Ellerine saglik. Seytan diyor bir de el yazisi harfleri ile hazirla. Cok egleneceksiniz.

Berna dedi ki...

Eline sağlık Elif'çim. Nasıl kullandığınızı da yazarsın artık bi ara :))
Bu arada aldığımız kartonlar daha açık ve parlak renkli değil miydi? Fotolarda bayağı koyu çıkmış.
Öptüm seni
Berna

ElfAna dedi ki...

Esra, linki koydum. Capitallari ne zaman yururluge koymak gerek ona bakiyordum. El yazisi ile olanlar da bitmek uzere. Bi de onlarin capitallari var. Ama araya sandpaper numerals&dokunma tabletlerini sokusturacagim:)

Demet, harfleri de rapidshare e ekledim. Kolaylikla indirebilirsin. Istersen yardimci olabilirim yapım asamasina.

Pratik annem; el yazisi harfleri yolda. Sen ne zaman yapacaksin? Buyuk harfleri yaptin mi?

Berna; bir kac gun tam anlamiyla baslamam mumkun degil gibi gorunuyor. Uyurken bile gozlerini kapatip "Hissedecegim" diyor. Elime gecmedi henuz. Bu ilk yaptiklarim seninle aldiklarimiz degil. Elimde olanlardi. Onlari el yazisi icin kullaniyorum. Fotolarin ustunde oynadim, sonra da usendim ayar yapmaya o yuzden renkler oyle:)Ben de optum:)

sule_bilge dedi ki...

takdire şayan :)

ElfAna dedi ki...

Sulecigim sizin etkinlikleri de bekliyoruz. Ne oldu fotograf makinan?

Suinci tesekkur ederim fikir icin. Cok malzeme az muhafaza ; her turlu baska onerilere de acigim.

Ada dedi ki...

Eee nasıl gidiyor harfler?

ElfAna dedi ki...

Bazilarini biraraya getirip abuk sabuk seyler yaziyorum. Tabii onun tanidigi harflerle "A-aa! Bu da boyle mi yaziliyormus?"diyor:)

Adsız dedi ki...

harfleri indiremiyorum, kalmış veya yok diyor

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More