THESE BOOTS ARE MADE FOR WALKING

Hayırlı olsun; nur topu gibi ortopedik ayakkabılarımız oldu! Bilmem ne taban, full ortopedik, bilekten destekli. 7-8 yaşına kadar kuzucuk bunlarla takılacak. Nereden icap etti? Oğluşun tombik tabanları çökmüş, düztaban olmuş. Aynı annesi gibi. Evde ayakkabı giymek istemediği zamanlar parmak ucunda yürütmeye gayret ediyoruz. Vallahi yatsın kalksın dua etsin zamane düztabanları.
Benim çocukluğumda full ortopedik ayakkabı hele hele ortaokul, lise zamanında hayaldi. Özel yapım ayakkabıların içine her adımda adamın gözünden yaş getirten çelik tabanlıklar konulurdu. Dün gibi hatırlıyorum: Burnu yuvarlak, bileğe kadar sıkı sıkı iplerle donatılmış çelik tabanlılarımı. Allahım ne ızdıraptı onlarla yürümek. Çocuksun yaa koşturmadan durulur mu hiç? Babamın beni upuzun sahil boyunca taşların üzerinde yürütmeleri. Sonra ergenlik ve uzaktan uzaktan bakılan topuklular. Stiletto hayranlığım buradan geliyor herhalde.

Bu tabaklar yeni keşfim. Bölmeli köpük tabaklar. Daha çok piknik için tercih ediliyormuş sanırım. Bizim evdekilerin pek bi piknik kültürü yok zaten. Montessori aktiviteleri için pek uygun geldiler. 




Bu da bizim diğer yeni keşfimiz: HIŞIR. Bildiğiniz kelek, kavun ne derseniz. Hep turşusunu görürdüm ama kabuklarıyla katur kutur yendiğini bilmiyordum. Kavun ile salatalık arası bir tadı var. Kabuğuyla yenecekse çok çok iyi yıkanması gerekiyor yoksa kumlu bir aroma da ekleniyor:)






Nane&fesleğenler hala kurumadılar; bekliyoruz. Domatesler kavanozlandılar. Sarmısaklar asılıp kurutuldular. Taze fasulyeler temizlenip derin dondurucuya kondular. Dolmalık biberler içleriyle beraber şoklandılar. Kuru fasulye, nohut, tarhana, bulgur da buzdolabında. Havalar serinleyince tezgah altına inecekler. Biberleri ve patlıcanları ipe dizip kurutma hayalim vardı; aşırı yağan yağmur ve puslu gökyüzü buna engel oldu. Onlar da derin dondurucuya artık. Hergün taze otlarla beslenmiş ineklerin sütnden kese yoğurdu vardı. Bitti. Ahh o yağlı tadı tava yoğurdu diye satılanlarda bile bulmak namümkün. Keşke fırsat olsa da kuzucuk hergün o sütten içebilse. Hala pastörize sütün kapağını her açışımda vicdanımla hesaplaşmadan edemiyorum.
Neyse; erzak&ruh hali olarak biz koşa hazırız.Eyy Kışşş! Gelince 3-5 kar tanesi yağdır da şu benim velet kartopu diye sayıklıyor. Gönlü olsun bari.

5 yorum:

Anne ve Bebisi dedi ki...

Gecmis olsun, ayaklar duzelir insallah.

Kis hazirliklari supper :)) Afiyet olsun simdiden :)

ElfAna dedi ki...

Sağolasin Esra. Gönül seninki gibi bi bahçe isterdi ya bakalim belediye meselesi; beklemedeyim:)

DiLeK dedi ki...

Geçmiş olsun. Umarım fazla rahatsız etmeden düzelir :)

ElfAna dedi ki...

Tesekkurler Dilek. Biz de oyle umuyoruz. Simdilik en buyuk prob. ayakkabiya alisamadigindan giymek istememesi.

Demet dedi ki...

geçmiş olsun tez zamanda düzelsin.. bunlar kar ayakkabıları de bakalım giyecek mi kartopu aşkına :)
domatesler süper ben de istiyorum da yerim yok dizecek

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More