KÖY TATİLİ SON

Burası cennetten bir köşe! 13 sene önce RifBaba beni köyüne ilk kez götürdüğünde; amcası, eşi&o zamanlar minik bir oğlan çocuğu olan oğullarıyla burada muhteşem bir piknik yapmıştık. Yılan korkusuna bu sefer içerilere giremedik. Fakat bir dahaki sefere tekrar burada Alpi ile bir piknik patlatmak isterim. Vallahi deşindim&birkaç foto buldum:
Bunlar yeniler:

Burası suyun çıktığı yer yani "gözü". Buzzzzz!
Köy faresi&şehir faresi-hala oğlu-



Anneanne.
Su kuşu.

Karşıya geçiyoruz.

Geri dönerken bir keçi sürüsü yayılmış oyun alanlarına veletlerin.

Üstteki fotoğrafların çekildiği yer; tam alttaki sivri dağın arkası oluyor.
Alabalık havuzlarının oradan çekildi.
Gelelim mahsüle! Domateslerin bir kısmı turşuluk. Koca iki kasa getirdik. Yarısını kış için kavonozladım bile. Diğer yarısı kızarsın diye bekliyordu ki onlar da olmuş bile 3 günde.
Mısırlar yaz başına-Haziran yayla havasında anca yazbaşı oluyor-göre epey büyümüşler. Bakınız. Yanımızda getirmeyi unuttuk ama köyde minik farem bol bol haşlama&közleme olarak lüpletti.
İşte burası içimde yara. Ahh ahh! 2 ay boyunca bekledim o kirazları! RifBaba' nın işleri düzene sokamamasıyla son partiyi de arılar halletmiş:( Bunlar vişneler. İtinayla toplandılar, ayıklandılar, kavanozlanıp kaynatıldılar. Bir kısmı marmelat, bir kısmı şerbet, bir kısmı da komposto olarak saklandı. Arabada yer kalmadığı için Kurban' da alınmak üzere bizi bekliyorlar.
Bir kedi gördüm sanki!
Gördüm! Gördüm! RifBaba; eğlendin mi? Anlamışsındır sen!:))))

Taze finduklar. Eve getirdik, ayıkladık, evin iki sincabı bitirdi bile.
Taze cevizler. Bunlara yetişemeyeceğiz maalesef:( Bu gidişte henüz cıvıktılar. Kurban da ise sertleşip normal ceviz kıvamına gelmiş olacaklar.
Kavunlar.
Çalış ırgat! Tatil senin neyine?
Halası yakalayıp getirdi. Yeni uçmayı öğrenmiş bir kırlangıç yavrusu. Alpi mest:)
Bu macera burada biter! Eve döndük ama atamadım hala yorgunluğumu. Alpi de köyde taş toprak yattı, oturdu; şimdi hasta:( Sezonun ilk sümüklerini akıtıyor önce hapşuruk şimdi de öksürükler eşliğinde. Bir sonraki yazıda köy mahsüllerinden yaptıklarımız var. Alpi harikalar diyarına bu hafta yeni okulumuzdan devam edecek. 1 hafta denemedeyiz analı oğullu.


 

2 yorum:

DiLeK dedi ki...

Fotoğraflar müthiş. Bu tatil çok özendirdi beni, ne güzel, doğayla baş başa. Alp çok eğlenmış, belli...

ElfAna dedi ki...

Tesekkur ederim Dilek. Alpi gercekten eglendi:)Hala gunde 1-2 kez dudagini bukup ama ben annebabami&koyu cok ozledim deyip duruyor.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More