HAZIRLANMIŞ ORTAM

Ne zamandır tamamlamak istiyordum Alpi' nin odasını. Tek bir rafın montajı haricinde bitti. Aslında yeni evimizdeki çalışma odamız montessori odamız olmuştu aynı zamanda.Oyuncak vb ıvır zıvırları dikkatini dağıtmasın diye bu şekilde düşünmüştüm. 4 gözden oluşan 4 kitaplığın alt 2 rafı materyallerimize ayrılmıştı.
Ta ki evdeki sinsi sessizliğin sebebini bulmak için parmak ucunda Alpi' nin peşine düştüğüm güne kadar. Bacaksız kitaplığın raflarını merdiven gibi kullanıp en üstteki deniz malzemelerine ulaşmaya çalışıyordu! O ağırlıkla bir düşse.. Aman aman! Hemen odasına taşındı bütün alet edavat. İşte Alpi' nin yeni odası.













8 yorum:

Anne ve Bebisi dedi ki...

Cook guzel olmus :))

ElfAna dedi ki...

Tesekkurler Esra:) Cok ugrastirdi. Ise girebilirsem sirada öz hakiki montessori materyalleri var.

Damla dedi ki...

Çok güzel olmuş, tuvaleti bizdekine çok benziyor, biz de küçük tuvaleti onun kullanımı için düzenledik :)

Mutfak oyuncakları için sebzelik türü bir şey çok iyi bir fikir. Ben de taşınma sonrası odasını bir türlü istediğim gibi düzenleyemedim. Bu fikri de değerlendireyim.

zeynep dedi ki...

çok güzel olmuş,
ben de kızım için aylardır kafamda olan taslakları gerçeğe dönüştürsem güzel olacak:-)

Demet dedi ki...

ee benim yorumlar gene çıkmıyor napıyorum bilmem..
çok güzel olmuş eline saglik annesi diyordum :))

ElfAna dedi ki...

Damla,
En rahati kucuk tuvaleti ayarlamak degil mi? Bizimki biraz da mahremiyete duskun. Cok mutlu mesut boyle.
Harika bir minyatur fikri de Ikea da rastladigimdir. L ayakla bir ahsap parcasini tutturmuslar duvara; Ustune pvc bir seramit ocak ciktisi; en kucuk boy saklama kaplarina gore bir delik acilmis ve icine kap konulmus hooop lavabo; bir batarya ve cesmesi de hazir; duvara spatulalarin asildigi bir duzenleme. Eger mutfakta uygun bir alan yaratabilseydim ben bunu uygulayacaktim

Zeynep,
Tesekkur ederim. Sizin uygulamalari da gormek isterim.

Demet,
Oldu bu is en sonunda:)))Tesekkur ediyorum.

Adsız dedi ki...

çok güzel gerçekten de sadece merak ettiğim çocuklarımıza gücümüz yettiğince en iyisini en güzelini almaya çalışıyoruz hiçbirşeyden mahrum olmasınlar diye. benim kızım 2.5 yaşında ve güzel bi odası güzel kıyafetleri çok fazla da oyuncağı var ve bunlar o kadar da çok ilgisini çekmiyor belki zamanla oynayacaktır diye umut ediyoruz. bazen diyoruz ki fazla mı abartıyoruz? benim küçükken çok az oyuncağım ve sadece bir tane bebeğim vardı öyle çok severdim ki ve öyle çok oynardım ki onunla kıymetliydi benim için. oysa kızımın şimdi belki 30 tane bebeği var. çocuklarımıza iyilik yaparken kötülük mü yapıyoruz acaba . azla yetinmesini öğrenebilecekler mi ki ilerde ya da kendilerine iyi bir yaşam kurabilecekler mi? yoksa bunları yine bizden mi bekleyecekler?

ElfAna dedi ki...

Hosgeldin Adsiz,
Bebek odalarini geze gore bizi de bulmussun:) Bazen iyi niyetle yaklasilsa bile istemeden de olsa bence; evet, zarar veriyoruz. Cok fazla oyuncak kesinlikle cocugun dikkatini dagitiyor & konsatrasyon zorlugu yasatiyor. Azla yetinmesini bilmesi icin bir cocugun; "azi" yasamasi & kiymetini bilmesi lazim diye dusunuyorum.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More