HAFTASONU KAÇAMAĞI

Kısa bir tatil iyi gelir dedik ve vurduk kendimizi yollara: İlk hedefimiz Bodrum' dur! İLERİİİİİ!Bir molayla 4 saatlik-o da otobüs hızıyla-yolu 9 saatte sonuçlandırma rekorumuzdan uzaklaşıp 5.5 saatte ulaşabildik. Yolculuk fena değildi. Alpi klasik uyudu. Çöp şişlere dayanamadık, oğlan için de paket yaptırıp serin esintilere uyarak gittik. En ilginç olay yemek molası verdiğimizde neredeyse elimizle beslediğimiz yavru serçeydi. Ha kaçtı ha kaçacak derken panikle çok bulanık resimler çekmişim. Koyamıyorum o yüzden. Ama yavrunun kaçmaya falan hiç niyeti yoktu. Zıppıdı hoppidi masanın üstünde, ellerimizin etrafında gezindi ve karnını doyurup uçtu gitti.

Bizimkiler yoldayken bizi aradı ve akşama deniz balığı müjdesi verince gece 9,5 a kadar üçümüz de ağzımıza ekstra bir lokma bile koymadan bekledik. Yemeğe oturunca da ne varsa silip süpürdük Hehhee..

Ertesi sabah Nana' nın ısrarlarıyla öğlen 1' de hayatında ilk defa deniz görmüşler gibi sahildeydik! E be kadın! Yanında 3 yaşında çocuk, kocan hadi beyaz peynir demeyelim de açık buğday tenli, senin güneş alerjin var; ne bok yemeye 3 saat güneşin bağrında oturdun? Kafa işte. RifBaba azıcık omuzlardan hasar aldı, Alpi&bende birşey yok.Abartmayalım dedik ve kalkmaya karar verdik. Alpi çıldırdı tabi. Yıktı ortalığı. 3 saattir kumsalda oynuyordu ve bize feci kızdı birden karar verdiğimiz için. Babası "Bari denizde botuyla bir iki tur atsın, sakinleşir" dedi ama sonuç değişmedi. Değişmez tabi beni de denizden çıkartamazlardı küçükken. Bu arada niye o kadar saat kumsalda salak salak oturduk? Çünkü hava durumunu falan kontrol etmeden gittik ve haftasonu boyunca havanın uzun kollularda dolaşılacak kıvamda olduğunu da gidince tecrübe ettik! Deniz buzzzdu. Zaten sinir bozucu bir esinti vardı. Hani ağzı burnu kum dolduran cinsten.
Ertesi gün yola çıkarken ise tam da tahmin ettiğimiz gibi heryer süt liman..

Şu kedi var ya, Nazlı; her gittiğimde beni yeniden şaşırtıyor. O kadar azgın bir kedi ki! Sıkıyorsa geçerken bi dokun. Sadece onun canı çok isteyecek kendini sevdirmek o zaman başka. Gecenin olmadık saatlerinde bacaklarıma sürtünmesiyle, poposunu ağzıma yerleştirmesiyle, kollarımı yalamasıyla yüreğim ağzımda çok uyandım. Yiyiyorsa sertçe bi ittir bakalım ne oluyor! Ama iş çocuklara gelince sadece minik zararsız uyarı atışları yapıyor. Geçen sene Alpi bıyıklarından yakalmış sandalyeden indirmeye çalışıyordu. Ödüm kopmuştu parçalayacak diye ama sadece miykleyip kaçmıştı. Ne enteresan varlıklar.

0 yorum:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More