DONDURMASIZ OLMAZ YAZ


Çocuk&Dondurma! Ne ayrılmaz ikili. Geçen hafta teyze bir süpriz daha yapıp geldi bize. Ne zamandır uzaktan uzaktan bakıp durduğum yol üstündeki o cafeye koşturduk hemen.
Alpi uyuyordu; biz de keyifle icetea' lere yumulduk. Üşendim de yine gelinir ne de olsa diye iki kare çekmedim.

Sonra Alpi uyandı ve dondurmasını yemelere kıyamadı. Bir gün öncesinden beri düdüklü dondurma diye tutturmuştu zaten kafeye giderken Teyze ile bakındık sağa sola. İyi ki de yerini mimlemişiz. Huysuzzz, kavgaya hazır bir şekilde uyandı. Gık demeden dondurmayı tutuşturunca eline ses soluk kesildi. Geçen hafta grupta paylaşılan ev yapımı dondurmalardan birini hafta sonu deneyeceğim bakalım ne olacak? Doğum gününü de burada yapalım istedik ama kafe bir sitenin bahçesinde ve oturanlar dırdır ediyorlarmış.




Bu doğum günü olayı sinir bozucu olmaya başladı. Kendi bahçemizde yapalım diyorduk dün bi ziyaretçi uğradı ve vazgeçtik.


Bu toprak alan biz taşındıktan 1 hafta sonra kazılıp deşilmeye başlandı. Kanal yapıldı ve bazı hayvanları da rahatsız etmiş demekki. Yılanlardan korkmam; çocukken üzüm diye yaprakların arasına elimizi daldırıp yılan denk geldiği çok olmuştur. Ya da kertenkele diye bi asılıyorduk kuyruğuna Hoppaa! ayaklar ensede eve kaçan tipler.Ama çok kötü eziyet ettiler öldürürken be arkadaş! İki polis memuru yılanın etrafında hoplaya zıplaya teşlarla ezdiler. Balkondan ne oluyor diye bakarken birden dank etti: E bu yılanın olduğu yerle bizim bahçenin duvarı arasında 2m. anca var! Biz RifBaba' yla oynasın çocuklar diye golf takımlı, palyaçolu parti hayalleri kuruyorduk. Bakalım alacağız bir tür önlem. Olmadı Indiana Jones tadında takılırız çoluk çocuk.


Alpi&Ada, geçen hafta Cuma spor dönüşü. İyice yorgun düştüklerinde illaki altalta üstüste bi sırnaşıyorlar. İki minik kedicik..
Bu sene tek geçiyor sandaletlerini. Geçen sene de favorisiydi ama Teyze numarasını bulamadığı için büyük almıştık. Sadece denizde giyiyordu. Bu sene fırsatı olsa yatacak da! Hala Şimşek en favori karakteri. 3 haftadır sabah akşam bizden para tırtıklıyor. Uyanınca benden, akşamları da RifBaba' dan istiyor. Birden coşmasın diye kuruş kuruş sayıyoruz eline. Daha önce görmediği bir Şimşek Mcqueen gördü. "Almam" dedim. Evdeki alışveriş kuralımızı daha o bebekken sayıklamaya başlamıştım. Başucu kitabıma göre eninde sonunda anlayacaktı ve öyle de oldu. Bizim hiç alışveriş esnasında zırlayan bir çocuğumuz olmadı. Kural:Evde olan şeyden bir tane daha alınmaz! Böylelikle para biriktirmeye başladı. Pek de iyi oldu. Sonrası da böyle gelir diye umuyoruz.
Dün öğlen bir baktım dizaltları bu halde. Kafamdan hızlı hızlı ne yemiş de alerji yapmış olabilir diye geçiriyordum. Kaşla göz arasında etkinlik odamıza dalmış; cımbız ve ponponları almış ve tek tek onları kavanoza aktarıyordu. Meğerse hangi kadın milletinden gördüyse bacak temizleme aktivitesine döndürüvermiş olayı! Tüy olmadığı için de etlerini yolmuş şaşkın. RifBaba keşfetti. Utangaç utangaç bakıp onayladı meraklı taze.

0 yorum:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More