Montessori Start Aldık!

Hem eğleneceği hem de eğitim gereci olarak kullanabilceğimiz materyalleri ararken rastladim bu magnetli tahtaya.


Arabalarına yol yapıyor gibi görünüyor amaaa aslında çubukları düzenli bir şekilde birbiri ardına sıralıyor.


 Görseli her zaman iyidi Alpi' nin. Bu konuda hiçbir şüpheye yer bırakmıyor. Acaba ortaya ne çıkacak diye bir atak yaptım ve dairelerden birini tahtanın en üstüne koydum. "Bu, Alpi' nin arkadaşının kafası olsun bakalım." Ve devamını getirebildi. Bi de yanına arkadaş kondurdu. Akşam fotoğrafları RıfBaba' ya gösterdik ama inandıramadık. Bir şov da ona. Gözleriyle görünce ikna oldu.


Büyükten küçüğe doğru sıralama.


Kuleler.

 Minik parmaklar için bulunmaz nimet. Ben de küçükken bayılırdım bunlarla oynamaya. Dikkati yoğunlaştırma, konsantrasyon süresi, küçük kas gelişimini destekleme, seslere karşı dikkatini çekmede kullanıyorum. Eğlencesi de bonusu. Tabii "Anne göstersene" dediğinde geriye alabilmek için biraz hır çıkıyor.

 Renklere göre kategorizasyon.

  Çok bölmeli tepsi bazen yemek bazen de eğitim araç gereci gibi kullanılıyor. Bir tane daha alsam iyi olacak.



Bu görünen yapı(!) dev bir spor kompleksi. Anne&çocuk cimnastiğini canlandırdı. Köpeklerini almış hoplatıp zıplatıyordu. Denge tahtasını, merdivenleri vs. yapmış.

 Yine parmak egzersizi için. Etiketi adamakıllı yapışık bitmiş kutular doğru Alpi' nin önüne. Sıyır oğlum, temizle bunları. Yazın anası deniz kenarında birasının etiketini sıyırırken konuya hakim olması amacıyla da kullanılabilinir.
E şeytanın bacağını kırdık artık. Gerisi bir şekilde gelir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More