Gebelikte 12. hafta

Koca göbekten merhaba,
11. haftayı atlayarak geldik. 11. haftamız birtakım ilkler aksilik, heyecan, endişe ile geçti. Bizim ufaklığın 2' i tarama testi sonucunu almaya gidecektik. Açıkcası içim huzurluydu, uzun zamandır keyifli günler geçirmeye alışmıştım. Tek derdim mide yanmasıydı.
Arkadaşım ile Kitap Fuarı' na gittik. 1,5 saat kadar gezinip, 1/2 saat oturduk. Sonrası ve eve dönüş için de yaklaşık 1,5 saat daha geçti. Eve döndüğümde çok yorgundum doğal olarak. Akşam sürprizi, çok da koyu renk olmayan geniş bir lekelenmeydi. Sabaha da çok daha küçük kanama... Sonrasında hissettiğim garip duygu çok rahatsız ediciydi. Sanki PMS dönemi gibi; karnımda kazınma hissi, kasıklara doğru hissettiğim çekilme benzeri hisler. Daktır T' yi aradım. Düşük yapıyor olabileceğimi ve vakit kaybetmeden Ege Üniversitesi Hastanesi' ne gitmemizi istedi. Sonucu mutlaka bildirmemi de ekledi. Bir kaç saat sonra tekrar ardık ve gitmek istemediğimizi söyledik. Evde dinlenmek istiyordum. Alpi' yi bırakacak bir yer yoktu ve çocuk uyuklayarak mahvolacaktı. Hepimiz de ayakta mahvolacaktık. Neticede Daktır T' yi tekrar arayıp gitmeme kararımızı anlattık; O da çekebildiği kadar fırçayı 20sn' ye sığdırıp; ertesi gün ilk hasta olarak muayenehanesine gelmemizi istedi. Piki deyip sabahı sabah ettik..
 Sabah söylenen saatte muayenehanedeydik fakat hemşire engeline takıldık. Nasıl ilk girebileceğimiz gibi bir saflığa düştüysek artık; 1,5 saat sonra hala "acil" olarak bekliyorduk. Arada hemşire ile 2 kez konuşmamıza rağmen! Tavsiye ederim; şunu yaptım:
İçeri giren yeni hastadan hemen sora Daktır T' yi cep telefonundan aradım. Daktır hasta ile görüşmede olduğundan, elbette ki hemşiresi açacaktı telefonu:) Telefona yanıt ver,lmesiyle; adımı ve kaç saattir orada beklediğimi, 2 kez kendisiyle konuştuğumuz halde bizi iplememeye devam ettiğinin farkında olduğumuzu, doktorun bizi inatla acil olduğunu yinelediğimiz halde içeriye almadığını öğrendiğinde vereceği tepkiy falan hatırlattım. 5dk sonra içerideydik.

Kendimi çok suçladığım için; öncelkle bu ayda fuar gezinti süremin böyle bir duruma yol açmaması gerektiğini anlattı doktorumuz. Suçluluk duygumdan sıyrılıp, can kulağıyla dinlemeye başladım. Bir kanama olmuş evet. 20. haftaya kadar da devam edecekmiş. Kanamayla karşılaştığımızda paniklemememizi söyledi. Kanama, bebek kaynaklı değilmiş. Göbek kordonu ve plesentanın birleştiği yerde olan bir sızıntıymış. Çok korkutucu bir durum değilmiş. Beni asıl geren sonrasında söyledikleriydi. PMS dönemindeki gibi, mide kazıntısı, kasıklarda çekilme diye açıklamaya çalıştıklarım; kasılmalarmış. 3 aylık gebeyim ve kasılmalar başladı:S İşte bence bu dehşet vericiydi. Plesenta sonu ve rahim ağzındaki mesafenin 4cm olması gerekirken, hala kasılmalar olduğundan 3cm e düşmüş. Kanama ve kasılmalar beraber devam ederlerse, düşük yapabilme ihtimalimin yüksek olduğundan bahsetti.5 gün boyunca 8 saatte bir Progestan başladık. Ev istirahatı verdi. 2' li tarama testinin sonucu; her şey yolundaydı. Cinsiyeti öğrenecektik bir sonraki gidişte ama bu hengamede tabii ki aklımıza bile gelmedi.


*Biterken, bizde her gebeliği geçin; her gebelik haftası ayrı bir olay!

4 yorum:

elif dedi ki...

Çok geçmiş olsun ya.
Umarım sıkıntılar bir an önce biter,5 gün sonunda normale döner her şey.
Sonra daa 14 haftayı tamamlayıp,ikinci trimestera kendini attın mı hormonların tavan yapacak ve çoookk mutlu, rahat, sorunsuuuz bir 3 ay geçireceksin. Yani en azından ben kendim için böyle düşünerek rahatlıyorum, bu arada bu göbek senin mi,ben de bu 6-7 cmlik miniğin bir tek beni böyle kocaman yaptığını düşünüyordum,yalnız deilmişim sanırım..

annesiningülü dedi ki...

sıkıca tutunun bebişle birbirinize...
ben şimdi okurken panik oldum zamanında kolaycacık doğsalar da rahata ersek.

Evren dedi ki...

Aman ne diyorsun Elif! Cok gecmis olsun! Dikkat et kendine, sakince yat, eminim gecip gidecek hizlica. 2.trimester'da bir risk kalmiyor zaten. Azicik kalmis neyse ki. Kendine cok iyi bak! Sevgiler :)

kuzunun annesi dedi ki...

Gecmiş olsun , bence de biraz daha sakin ve relax , dinlenerek gecirmelisin bu dönemi . Öperim

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More