İlk kalp atışlar

Cuma günü doktor kontrolümüz vardı. İlk kalp atışlarına şahit olduk. Alpi' nin kalp atışlarını da hem izlemiş hem de dinlemiştik. 2005 teknolojisi ile 2012 teknolojisi bir değil. Ekran buyuk ekrandı fakat ayrıntılar bu derece değildi. Bir fasulye düşünün. Üst tarafında da iki mercimek tanesi üst üste sanki zıplıyorlar! Yeni yeni kalp atışları. Nasıl da hızlı atıyordu. Ses duymayı denedik fakat doktorum henüz çok erken olduğunu ve doppleri sadece 1-2sn açık tutmanın şu aşama için kafi olduğunu söyledi. RifBaba ile bu mucizeye şahit olduğumuz için çok mutlu gülümsedik. Hatta ben kikirdedim:)



Geçtiğimiz perşembe Bodrum' a gittik. Aylar olmuştu gitmeyeli. Alpi ile biletlerimizi de 2,5-3 ay öncesinden aldık ki; garanti olsun. Bebek haberiyle ben, kedi özlemiyle Alpi otobüse atladık. Pazar gününe kadar her şey iyiydi. Pazr günü Turgutreis pazarına gittik. Kendime yazı düşünerek yöresel dokumadan dikilmiş3 parça giysi
  aldım. Biliyorum, çok erken ama hamile kıyafetlerini sevmiyorum ve kendimi rahat hissetmiyorum içlerinde. Tiril tiril rahatbir yaz geçirmek istiyorum. Pazar dönüşü dinlendim ve sahilde oturduk, parka gittik, oradan 2. el eşya pazarına daldık ve eve döndük. Kabus o zamandan sonra başladı.
Eve döndüğümde kanama başlamış, fark ettim. Elim ayağım titredi. Nasıl bir ses tonuyla doktorumu aradıysam; 10 saniye kadar beni sakinleştirmeye çalıştı. Sonrasında Progestan ve dinlenme. Pazartesi gecesi kanama fazlalaşınca akşam 8' de Bodrum Devlet Hastanesi' ne gittik. Acilden girdik ve bir sürü dolambaçlı koridordan hemşireyi tkip ederek; yine hemşire olduğunu söyleyen başka bir bayanın karşısına oturduldum. Soru-cevap yaptık ve sürpriz: Ultrason cihazı var fakat görevlisi dışarıdan anlaşmalıymış ve sabah 8 akşam 4 çalışıyormuş. Dinlenmek istersem yatışımı yapabilirlermiş.Sabaha kadar evimde de yatarım ben! Kalktık özel bir hastaneye. Ultrasonik bir fiyat söylediler ve buna ultrason dahil değilmiş. Doktorun gelmesi de 1 saati bulurmuş. Hoop bu sefer daha küçük olan bir tıp merkezine gittik. İlgi alaka 10 numara. Doktor çok pozitif ve güleryüzlü bir bayandı. Muayenemi yaptı. Ultrasonda keseyi gördük fakat istenildiği kadar net değilmiş. 1 saat kadar hcg değerlerinin çıkması için bekledik. Kuzum bu arada yanımızda. Dedesiyle kalmayı kabul etmediği için ikimiz de pişmanız. 5dk içinde kucağımda uyuyakaldı. Kan tahlili sonuçları da geldi. 5 gün önce 1442 olan değerler, 11580 e yükselmiş. Büyümüş ve 11mm olmuş :) Kanama için akışkan bir hal alırsa paniklersin dedi ve Progestan' ı 8x2 ye çıkardı. Kasada da 2. hastaneden aşağı kalmayarak bir güzel faturayla yolladılar evimize. Acil gidince bu şekilde olmaması gerekmiyor muydu? Neyse, yarin RifBaba bu konuyla ilgilenecek.
Alpi' de de kanamam olmuştu. İlk 5,5 ay direkt düşük tehlikesi olduğu için, tuvalet haricinde kalkmak yok denmişti. Aşerme, bulantı, kusma, halsizlik vb durumlarım hiç olmamıştı. 2. yarıda tehdit de kalktığı için çok rahat bitirmiştim gebeliği.
Bu sefer neredeyse tam tersi gibi. Progestan' ın daha çok alınmasıyla şaftım kaydı diyebilirim. Sayıklıyorum, 45 dk bulantı, göz kararması, baş dönmesi, aşırı bir mızırtı, yorgun uyanma, tüm günü kafam bir hoş geçirme. Her şey daha da büyüdü gözümde. Her şey dahada sevimsizleşti. Alpi ile ilgilenemedim ve inanılmaz bir yoğunluk içinde olan RifBaba gelip bizi alana dek de kötü hissettim.
Perşembe günü İzmir' e döndük ve cuma günü kendi doktoruma gidebildim. Görüşmemizi ve doktorumda beğendiğimiz özellikleri sonra anlatacağım. Çok gergin olduğumu ve bu şekilde sağlıklı bir gebelik geçiremeyeceğimi anlattı. 45 dk terapi gibiydi. Bu arada bana inanılmaz destek olan arkadaşlarıma dair bir şeyler yazmak istiyorum. İnanılmaz iyi geldiniz, aradınız, dinlediniz, yazdınız, okudunuz, moral verdiniz. Sizler kendinizi biliyorsunuz :) Çok teşekkür ediyorum.
Biz muayenedeyken; kara gözlü kuzum da bekleme odasında oyun oynuyordu. Ona söylemek için kritik ayların geçmesini bekliyoruz. Ne olup bittiğinin tam olarak farkında değil ancak şüpheleniyor. Delil yetersizliğinden serbestiz gibi bir durum. Bodrum' dayken arkadaşıyla aralarında geçen bir konuşmaya babam şahit olmuş da eve gelince anlattı:
Emir: Benim kardeşim yok. Ohh tek başıma çok iyiyim. Hiç de düşünmüyorum.
Alpi: Benim annem sanırım kardeşi bekliyor artık. Bana çaktırmamaya çalısıyor ama ben kardeşin geldiğini düşünüyorum:)
Yani biz de çaktırmıyoruz sanıyorduk. Hala ilk 3 aylık dönem bitmeden söylemeyi düşünmüyoruz. Olası bir istenmeyen durumla baş etmek zorunda kalmayacak böylelikle.

Yalnız bu doktor ve dinlenme sürecinde fark etmeden Alpi' yi çok korkutmuşuz. Tüm konuşmadan bu gece haberim oldu ve çok üzüldüm.

Alpi: Baba, ben kötü rüyalar görüyorum. Allah benim dayanma gücümü sınıyor, biliyorum!

Şoka girdik RifBaba ile. Bu boyunu aşmış gözüken cümleler, bu maneviyata sığınma... Fazla üzerine gitmedik. Babası Allah sana iyi rüyalar göstersin demiş bu Onu çok mutlu etmiş. Durup durup bunu söylüyor bana. Bir kaç gün önce de "Annem ölecek, iyileşemeyecek. Korkuyorum" demiş yine babasına. Kanama ziyaretlerinde karnımın ağrıdığını ve test yapacaklarını söylemiştim. Tabii o süreci en az bizim kadar iyi hissettiğini tamamen göz ardı etmişiz. Yatmadan önce sarılarak konuştuk. Karın ağrımın çok yemek yememden kaynaklandığını, yorgunluk ve halsizliğimin de ilaçlardan kaynaklandığını açıkladım. Konuyu bebeğe getirdi hemen. "Kardeş geldi mi artık? O yüzden mi canın acıyor?" Canımın acımadığını ama kardeş gelmeden önce de vücutta böyle değişiklikler olabileceğini anlattım. Tatmin olmuş gibi geldi bana.

Bizim evin halleri biraz  karışık anlayacağınız bu ara. Bir an önce daha iyi olup, güzel haberlerle birlikte olmak dileğiyle.

*Biterken Rifbaba film izliyor, Alpi uyuyor. Fotoğrafta ilk kez "laklak" ı olan Alpi' ye bakıyoruz. Çocuğumun uyku tulumu da küçülmüş; 7 yaş anca olur. 7 yaşa uygun uyku tulumu bulmam gerek. İyi haftalar :)

15 yorum:

Evren dedi ki...

Of ya neler atlatmissin, cok gecmis olsun! Benim de olmustu kanamam. Sanirim cervix plug olusurken olabiliyor. Sureklilik yoksa endiselenmene gerek yok demisti bana da doktor. Sen de hic stres yapma, kendine iyi bak, dinlen. Alpi de canim benim nasil uzulmus, kiyamam... Iyi bakin kendinize. Opuyorum cok :)

incicik dedi ki...

Ahh Alpicanım benim :) Hiseetmiş kardeşi olacağını.. Seni onun üzdüğünü düşünmesi iyi olmamış.. Çabucak unutur inşallah. Elif'im sana da çok çok geçmiş olsun.. Sağ salim kucağına alırsın inşallah minik kızını :)))

ElfAna dedi ki...

Evren' cigim cok tesekkur ederim. Daha bir ceki duzen verdim kendime. YavruSu' yumu op benim icin.

ElfAna dedi ki...

İncicik, sagolasin. Bakalim, ne kadar toparlayabilmisiz. Kiz diyorsun hala yani? :)

kuzunun annesi dedi ki...

Elif dr.unu bilmiyorum ama benimki 9 eylülden Doc.Serkan Güçlüydü , muhtesem bir adamdır , her türlü testide aynı gün hemen muayene sonrası hastanenin alt katına yönlendirir , böylece saga sola kosusturmak durumunda kalmazsın. Gözüm kapalı güvenirim. Adam riskli gebelik uzmanı ayrıca.

Dogumuda orada yaptım , özel odada kaldım , inan hiç extra birsey talep etmediler .
Aklında olsun.

Öperim.

ElfAna dedi ki...

kuzucugumun anasi; bunu not edip RifBaba ile paylasacagim. Sagolasin, operim.

ayak izleri-sevgi dedi ki...

çok çok geçmiş olsun.. hamileliğin başında böyle kanamalar görünebiliyormuş.. umarım bu durumu hemencik atlatır, hamileliğinin tadını varırsın..

anne kaleminden dedi ki...

çok geçmiş olsun, umarım sağlıkla huzurlu bir gebelik olur ve yeni bebek sağlıkla gelir...

Fatma dedi ki...

Çok geçmiş olsun, sağlıkla geçirin hamileliğinizi inşallah.

alev ertürk dedi ki...

çok geçmiş olsun ,çok üzüldüm okuyunca kendinize dikkat edin madem alpide de yaşadınız böyle bir sorun,şimdi daha tecrübeli ve daha dikkatli olmanız lazım,sağlıklı günler diliyorum sizin için..

Di dedi ki...

Cok cok cok saglik diliyorum. Canim Alpi'm akilli minigim :)

Elif dedi ki...

ben heyecanla ilk 3 ayın bitmesini ve güzel haberi Alpime vermenizi bekliyorum..Sanırım ben ondan daha heyecanlıyım :)

ElfAna dedi ki...

@Sevgi, tesekkur ederim. Umarim cabuk biterler

@annekaleminden insallah

@Fadis, tesekkur ederim

@Alev tesekkurler

@Di, opuldunuz

@Elif, sozum hala soz! Cinsiyeti ilk sen bileceksin:)

Adsız dedi ki...

Eliff çok sevindim çok şaşırdım ne güzel :)))
Dilerim sağlıkla kucagına alırsın miniği, bundan sonrası su gibi kolay ve güzel geçsin bir daha sizi korkutmasın minik..
Sevgiler,
Demet

ElfAna dedi ki...

Demet, cok tesekkur ederim:) Her sey yeniden baslayacak. BU kez Alpi ile birlikte. Cok heyecanliyim:)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More