8. Hafta


Koca bir göbekle merhaba :) Abartmıyorum; cidden koca bir göbeğim var. Bugun itibariyle 8 haftalık olduk ve göbeğim rahat 4,5-5 aylık gibi. Bir miktar giysi almak durumunda kaldım. Mutlu olduğum konuysa yarım kilo alarak 2. ayı yıtmış olmam. İlk ay boylu boyunca yatmak zorunda kalmıştım.Şimdi ayaktayım ve iştahım pek de yok. Hareketlerim eskisi gibi neredeyse. Hafta sonu Alpi ile basket sahasına attık kendimizi. Top sürmedim fakat zıplayarak basket attım-atamadım:P- Arkasından boşalan sahayı futbol oynayarak değerlendirdik. Bir ara ikinciyi taşıyor olduğumu hatırlayıp frenledim kendimi:)

8. hafta itibariyle neler yaşadığımdan ve vücudumdaki değişikliklerden kısaca bahsedeyim. Öncelikle hala duygusal coşmalar başlamadı. Eskisi kadar etkilenmeye devam ediyorum. Yani henüz alınganlık, aşırı hassasiyet vs yok. Alpi' de hemen ağlamaya başlardım.


Hala uykusuzum. Geceleri uyumakta zorlanıyorum. Yüzükoyun yatmaya bayılan ben; göğüslerim yüzümden bunu yapamıyorum. Sağ, sol ve sırt üstü uyku pozisyonlarını denerken de ya uykum kaçıyor yada midem bulanmaya başlıyor. Bu bulantıların progestan kaynaklı olduğunu düşünüyordum. O dönem için doğruymuş. Şimdi ise fena halde salça ve soğandan şüpheleniyorum. Salçalı ve/veya soğanlı bir yemek yediysem; o günüm tamamen bitiyor. Özellikle de çiğ soğan. Bu demek oluyor ki; bir müddet o bayıldığım her tür yeşilliğin bulunduğu, soğanlı ve sarmısaklı salataya bir süre ara vermem gerek. Bulantının yemek kaynaklı olduğunu düşündüren de sabah bulantımın hiç olmamış olması. Gece olan bulantıya karşı bulduğum en harika çözüm: KEPEKLİ GRİSSİNİ. Şiddetle tavsiye ediyorum. Aşerme olmadı. Alpi' yi beklerken de olmamıştı. Olmasını da beklemiyorum.


Ne diyordum? Uykusuzum. Gece uyuyamıyorum, sabah Alpi ve RifBaba' nın gürültüsüne 07:30 da uyanıyorum. Bir kez uyanınca bir daha uykya dalamıyorum. Alpi eve gelince tekrar uyku bastırıyor fakat uyutmuyor cüce. 3 saat kadar bahçe, park geziyoruz. Eve girince yine uykuuuuu diye sürünüyorum fakat yemek zamanımız gelmiş oluyor. Alpi' ye masal okurken uyuyakalmadıysam; ne ilginçtir ki, o saatten sonra gözlerim fel fecir okumaya başlıyor. Bu düzensizlik direncimi düşürdü sanırım ve hastalandım. Neyse 1-2 güne ayaklanırım. İzmir' in göz açıp kapayana kadar biten baharını kaçırmaya hiç niyetim yok.

Ayın 12 sinde (7. hafta) muayene vardı. Kalp atışlarını dinledik kardeşin. Adı hazır gibi. Kız da olsa, erkek de olsa aynı ismi düşünüyorum. DÜ-ŞÜ-NÜ-YO-RUM!  Evet, tamamen benim bulduğum bir isim. RifBaba ile İlkinden kalma bir hesaplaşmamız vardı. İlk çocuğumuz için tamamen zıt isimlerle birbirimizin karşısına çıkmıştık. Ben doğadan alıntılarda ısrarlıyken; O da tarihten birkaç yaprakla çıkmıştı karşıma! Bazıları cidden dehşete düşürmüştü beni. Ve de illa ki çift isim düşünüyordu. Hatta madem çift ismi olacak, ikisi de kullanılsın diyordu.  Sonunda ne oldu? Yazı tura attık:D RifBaba kazandı. Hatta bebeğimiz doğana kadar beni resmen süründürmüştü. 1 ay boyunca "Barbaros M. E." olacak diye gezinmişti ki son ikisi; babalarımızın isimleri oluyor. Ama yani yiğidi öldür, hakkını yeme. Adamcağız elin kocaları gibi "Benim babamın adı ve benim seçtiğim bir ad olacak" demedi. Son derece düşünceli davranarak dedelerin her ikisini de onore etmeye kalktı. Ben ne yaptım peki? Elin karıları gibi, allem ettim kallem ettim ve Alpi' de frenledim:)

Cebren ve hile ile kardeşin ismini koyma sırası bende :) İsmi, nüfus kağıdına yazana kadar paylaşmayacağım. Önceki senelerdeki tecrübelerimden hatırımda kalan; sülalenin doğurganlık genlerini bize kıyasla daha fazla toplamış olan fertleri tarafından seçtiğim tüm isimler konuldu. Akıllandım. Yazmayacağım. Kardeş erkek olursa isim neredeyse garanti de kız olursa Karya veya Maya aklımı hala çelmiyor deği yani. Doğadan, topraktan geçtim bu kez arkadaş! Ben de tarihin yapraklarını uçuşturmak istiyorum. Sır gibi sakladığım isim; zaten Ege' li efelerden birinin ismi. Karya, Karyalılar' dan geliyor. Maya da Mayalılar' dan geliyor.-yalan! tek tanıyacağım maya; Arı Maya' dır da RifBaba' yq böyle sunamam:P-


3 gün önce yazmaya başladıklarıma bugün devam edebiliyorum. Ne ara üşüttüysem, yatağa düştüm. RifBaba' nın da inanılmaz yoğun günleri. Gece 12 de eve geliyor. Yemek, alışveriş, ev ile ilgili her şey ve Alpi' nin her türlü ihtiyacı bende. -okula götürüp, okuldan getiren RifBaba- Zorlanıyorum fakat içimden bir ses bunların iyi günlerim olduğunu fısıldıyor:P

Bir ara Alpi ile ilgili taze haberleri vereceğim. Kalın sağlıcakla.

*Biterken; Alpi' yi bugün RifBaba okul çıkışı iş yerine götürdü ve Crime&Investigation izleyebiliyorum:P Elektrikli süpürgemn sapındaki yay bozuldu. Yarı belime kadar eğilerek tüm evi temizleyemeyeceğimden, temizlikten yırttım. Annemle bir geceyi ayırıp; sigara böreği, yemek içi, köfte, sarma vs hop çıkar pişir yemeklerden hazırlayıp dondurucuya attık. Yemek için de yorulmayacağım. Yippiieeee! Fotoğraflar kıştan kalma. RifBaba' yı bulursam; Alpi ile fotoğraflarımızı çekmesini isteyeceğim.

6 yorum:

saricizmeli dedi ki...

Çakırcalı her iki cinse de verilecek bir isim mi emin olamadım:))
Sağlık ve sıhhatle al kucağına.
2 çocuk sevgisi tatmak, iki çocuğun birbirine sevgisni sevgi dağarcığına katman.
Çok çok çok iyi bir karar vermişsiniz.
Çok sevgiler...

ElfAna dedi ki...

saricizmeli, bir bebegim olacagini dusundugumde gulumseme geliyor yuzume. İki kardesi hayal ettigimdeyse inanilmaz bir heyecana kapiliyorum:) Bu arada "Cakircali" hic aklima gelmemisti:))

kuzunun annesi dedi ki...

Karya benim bir arkadasımın kızının adı:)bakrasın seninde olur. Kız olacagında ısrarlıyım:)

Ben birde Esmira ismini sevmiştim . İzmirin eski isimlerinden.

ElfAna dedi ki...

Hayat, eminsin degil mi kizdan? :P

Elif dedi ki...

kız olsun kız :))

ElfAna dedi ki...

Olsun Elif:)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More