"Yapmam!" dediğim ne varsa

Özenle, hiç acele etmeden yalattı oğlum bana. Kendisini tebrik eder; yalamaya doyamadıklarımı anlatmaya geçerim.

  

Her şey hamilelikle başladı. Kilometrelerce yol yürüyeceğim, fit bir gebe olacağım ve normal doğuracağım diyordum. Gebe kalmamla beraber; korkunç kanamalar başladı. Doktorum kesinlikle yattığın yerden kalkmayacaksın dedi. İlk 5 ayı tuvalet ihtiyacı harcinde yatarak geçirdim. Arada çoğalan kanamayla birlikte kendimizi muayehanede bulmalarımızı saymazsak, endişe içinde yattım ve bol bol kitap okuyarak Rachael Ray tarifleri not ettim.Bu dönemin aşure ayına denk gelmesi tamamen bir talihsizlik olsada yesek :P. Yattığım yerde; devamlı gelen aşure tabakları sayesinde 1 ayda tam 5 kılo aldım. Doktorumdan da temiz bir ayar yedim:)
5 ay kontrolüyle birlikte; geçen zamanı telafi etmek için günde 2 km yürüyüşe başladık RifBaba ile. O zamanlar Balçova' da oturuyorduk. Tam bir tur Balçova' yı takiben İnciraltı' na kadar yürüyüp; geri dönüyorduk.





"Çatır çatır doğurabilir miyim emin değilim ama sezeryan olmam yani" derkeeeeeennnnn; doktorum Çeşme' deki partiye yetişemeyecek diye aklı çıktı ve 1,5 cm lik açılmayla hoop sezeryan! doğumu anlatmak için hazırım sanki artık. pek yakında... İlk 1,5 ay sezeryan sonrası psikoloji, acı ve bir şey daha doğumla beraber anlatacağım yüzünden yapacağım dediğim bir sürü şeyi yapamadığım gibi; gülünce acıdan ağladım ve bebeğimin o ayları silik. Yani aldığım notlar, video ve acı ile ilişkili anılar haricindekiler.

 

"Hep odasında uyuyacak. Aaaa karı-kocanın da bir mahremiyeti var. Hem ilişki etkilenir" derdim bebekten de önce. Ne oldu? Hala bizimle yatıyor ama bu aylar son demleri:P Olmadı; Alpi bizim odada kalacak, biz başka odaya geçeceğiz. Geçenlerde böyle bir teklifi oldu. Bakalım, değerlendirmeye aldık.
Uykudan devam edelim; "oynarsın, gezdirirsin, emzirirsin en geç 19:00 uyur bebek dediğin" Oh çok şükür, oğlan 3,5 yaşında 23:00'de yatmaya başladı. Ne yani; 03:00-04:30 da uyumaya devam da edebilirdi! 



"Okuldan biliyorum ya; fazla oyuncak gereksiz. Hem ben öyle iki büklüm evde pervane olup; her daim temizliğe de gelemem." Der misin demez misin! Daha gebe kalmadan; olayın coşkusuyla eş-dost, akrabalar sayesinde bir kutu oyuncak doldu ev. Uzun yıllardır eve gelenler; hala bir kreş açarsam; materyal ve oyuncağın hazır olduğunu söylüyorlar.
"Bebek arabasını çifter çifter alanları anlayamıyorum.Hepsi aynı işte. Çocuk dediğin kaç yaşına kadar kullanır ki zaten?" 4. bebek arabamız nihayet emekli oldu. Stokke de güzel ama ya; gavur yapıyor:P
"Çocuğa, 3,5 yaşına kadar annesi bakar." Böhüüüeeee!!! 15 aylık ama kreşte çok mutlu. Bir kez bile beni sormuyor.



 "Allah Allah! Yurtdışındaki bebek değil mi sanki? Bir tek bizim bebekler sudan korkuyorlar. Alıştırmakla, yetiştirmekle alakalı". Ayyyy benim oğlan tek kollukla havuzda duruyor. Efendim? 5 yaşında diye çok mu abartılı geliyor kulağınıza???




 "Pembeeeee miii? Iyykk Barbie sever kız çocuklarına annelerinin yaptığı gaz! Var ya; kesinlikle oğlum olsun ve pembeden uzak bir yaşamımız olsun." Peki oğlum; atletin de, kazağın da, yağmurluğun da, suluğun da mavi suluk benim bu arada  pembe olabilir. Hayır!!! Saçlarımı sen istiyorsun diye bile pembeye boyatamam! Oğlanı tutturduk ama.



"Haftada iki gün balık yiyeceğiz RifBaba. Alpi' ye çok faydalıymış." Oğlum, bu ay bari ye şu balıktan. Bak, bu da farklı bir cins. Tamam mı? yemiyor sıpa hala
Diş bakımı önemli, her gün yaptırılacak banyo, aksamayacak tatiller, planlar... Liste bitmez. Var mı eklemek istedikleriniz? Yalnız hissetmeyeyim yahu.


*Biterken; iyi ki varlar :D

6 yorum:

Bahar dedi ki...

:)) "Ben çocuğumu böyle yetiştirmeyeceğim" çok kullanılan bir cümle ama çocuk olunca insan anlıyor Hanya'yı Konya'yı.

Elif dedi ki...

ne güzel yazmışsın yine :)

çocuğum olunca büyük konuşmamayı anladım. "Asla yapmam" cümlesini lügattan çıkarmak lazımmış.

Evren dedi ki...

:)) Evet, evet, ben de, ben de :)) Bu arada blogun yeni hali cok guzel olmus! Opuyorum pembeli oglani ;)

ElfAna dedi ki...

Ahhh ahhh siz de mi? :))

anne kaleminden dedi ki...

ben de çok beğendim yeni görünümü :))) malesef hepimizde var aynı sorun teoriyle pratik malesef annelikte pek örtüşmüyor :)

ElfAna dedi ki...

Evren, anne kaleminden tesekkur ederim. Fotograflardan birine tiklasaniza. En sevdigim seylerden biri:P

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More