Tire - mekan tavsiyesi


En son Ödemiş' deydik değil mi? Unutmadan ekleyeyim; botanikçi beyfendi, çiçeklerin yapraklarını haftada bir fısfıslamanın öneminden de bahsetti.
Sergiden çıktık ve Tire' ye gittik. Bu, bizim ilk Tire ziyaretimizdi. İlçe bence çok güzel. Yaşayabileceğim yerlerden. Zaten en fazla 3-4 katlı apartmanların, büyük parkların ve dağa yakın olan yerlerin hepsinde yaşayabilirim ve dahası çok da mutlu olurum gibime geliyor. Hep ama hep aynı his var içimde. Gönül Gümüşlük' ü sayıklar bıkmadan usanmadan; o ayrı :)




Daha önce Ödemiş köfteyi yerinde tatmıştık. Sıra Tıre köftedeydi. Önce merkezdeki bir çay bahçesinde mola verdik. Yerlerde çam fıstıkları vardı. Unuttuğum bir lezzet :( Alpi' ye gösterebildiğim için mutlu oldum. Yine çocukluğum, İstanbul ziyaretleri, anneannem, teyzemler ve dayım,  o muhteşem köşkler, köşklerin bahçeleri, bahçelerdeki çam ağaçları ve yerlerden topladığımız çam fıstıkları. Ellerimiz simsiyah olurdu. Kırmak için kaldırdığımız taşın altından bir kertenkele, örümcek ya da ısırınca acıtan o büyük karıncalardan çıkardı:)
Çay bahçesinde grubu genişlettik ve eklenenlerle birlikte dağı tırmanmaya başladık. Gökçen' i de çok sevimli bulduğumu eklemeden geçemeyeceğim.


Her yerde asırlık kestane ağaçlarına rastlayabiliyorsunuz. RifBaba' yı çok pis kandırdım:)) "Alpi görsün kestanenin dikenli kısmını; elim dolu sen alsana yerden 1-2 tane" dedim. O da aldı ve dikenleri battığı için aynı  hızla yere attı :P


Yavaş yavaş restorana doğru ilerliyoruz. Güzel bir görüntü çıkacak bu belli fakat bahçede bu kadar hoş detay bulmayı ummuyordum. İnternette "Kaplan Çam Restoran" hakkında epey yazı, bilgi, tecrübe anlatımı var. Ben işin görselindeyim:)


Denge çalışmaları


Kestane ağacının yaprakları


Bahçede kısa bir gezinti








Çocukken, üzerine en çok hayal kurduğum kitap "Gizli Bahçe" idi. Var mı okuyan? Kafamda böyle bir bahçe hayal ederdim. Sizin hayallerinizdeki bahçeye de benziyor mu?


Yazları çocuk oyun evi olarak kullanılıyormuş.




Soğuk bir gündü ve içeriye kaçtık:)


Gamze' ciğim, bak, Alpi' nin elinden düşmüyor hediyeniz:) Keçe S.O.S oyunumuz favorilerimizden. Özellikle arabayla uzun yolculklarımızda mutlaka yanına alıyor Alpi. Eğer siz de edinmek isterseniz; Gamze ile buradan temasa geçebilirsiniz : Hobidich

Rehberimiz olan aşık çiftimiz :)

Yemekler genel olarak lezzetliydi. Fakat çok acıkmış olarak gitmeyin. Servis ile bir kişi ilgileniyordu biz gittiğimizde ve haliyle çok yavaştı. Yemeden gitmeyin diyeceklerim; köfte, karadutlu lor tatlisi ve dondurmalı kestane tatlısı. 

*Biterken; Alpi misketleriyle oynarken; Angara havasına parmak şıklatarak eşlik ediyor, RifBaba uyuyor, ben de başka bir gezelim görelim gününü kaçırdığımıza yanıyorum.

4 yorum:

Crocus dedi ki...

İzmir'e ilk taşındığımız kıştı sanırım buraya gitmiştik. Ne bu yaa hep ot var demiştim,nerede olduğumu unutarak :P Tire köfte yemiştim sadece.diğer otların tadına bakmamıştım sonradan pişman olan ben:)

Kiraz Çekirdeği dedi ki...

Resimlere bayıldım, notta aldım gittiğiniz yerleri... Gezmeyi bu kadar seven biri olarak kesin gideceğim...

Sevgilerimle.

Di dedi ki...

Memuruyetimin :P ilk yillari Tire de calistim ben. Cok ama cok sever, o yillari da hep ozlerim. Kaplan koyundeki en iyi restaurant en sondaki Dag'dir :) Tire kofte ise bence en vasat yemekleridir :S bambaska seyler denemek lazim. Sarimsak yemegi yaparlar mevsiminde,misal. benzersiz!
Bir dahaki sefere Tire nin diger tarafindaki dag koyu Cambazli yi deneyin derim, Saman kebabini ;)
Anlattikca ozlemim kabardi.

Adsız dedi ki...

Güle güle oynasın Alpi'ciğim:)

Elif'cim yine harika fotoğraflar, insanın hemen kalkıp gidesi geliyor:)
Öpüyorum sizi,
sevgiler

Gamze

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More