Oradan buradan duyduklarım

* Point a' point: le jeu des points a' relier. Nokta & sayı birleştirme örnekleri üzerine eğlenceli bir site.

*Plan Toys' dan geri dönüşüm konusunda bir oyun. Bir ara Alpi' ye yapmak üzere kaydedildi. Kaynak : ohhdeedoh Çocuklar, neleri geri dönüştürebileceklerini öğrenirken; geri dönüşümün önemini de bizler anlatabiliriz. Balçova' da yaşarken, belediye bu onuda gerçekten titiz çalışıyordu. Başlarda aksilikler olmuştu. Günlerce, inatla balkonda biriken mavi torbalarım için, bıkmadan usanmadan telefon açtırıp zorla atıkları toplatmayı da başardım; başka bir mahallede rastladığım görevlileri, tehditle eve kadar getirtmeyi de! Diğer semtleri bilemiyorum ama Balçova sakinleri de bu konuda dirayetliydiler. Sonunda bir rutine bindi. Hatta mahalle muhtarı, tek tek esnafı gezip, kendi arabasıyla topluyordu bir yandan. Yok efendim parasını cebe atıyormuş, yok efendim ilerisi için planları varmış! Hepsi saçmalık. Bireysel çaba da olsa; sonuçta birşeyler geri dönüştürülüyordu.
Geçen hafta apartman görevlimiz değişti. Sebepleri başka bir yazının konusu olsun. Benim üzüldüğüm tek nokta artık çöplerin hepsinin aynı yere gidiyor olmasıydı. Eski görevlimizi oğlu, cep harçlığı için bu işle uğraşıyordu ve yeni görevli umursamadığını ilk günden belirtti. Şu anki belediye ise tüm telefonlarıma kayıtsız kalmakla yetindi. Ama içim huzursuz. Diş için izin aldığım gün, bu konuyu görüşmek üzere sözde "duyarlı" belediyemizi bir ziyaret edeceğim.


*My Owl Barn 'nın baykuş ilustrasyonlarından oluşan 2011 takvimine bir göz atılmalı bence.

*Başka Bir Okul Mümkün! 
“Başka bir okul mümkün” girişimi İstanbul'da yaşayan ve halihazırda var olan eğitim modellerinden yana derdi olan aile ve eğitimcilerden oluşan bir inisiyatiftir. 2009 yılı Eylül ayında ufak bir grupla yola koyulan inisiyatifin şu anda 200'den fazla takipçisi ve destekçisi bulunmaktadır." devamı için bir TIK.

*Nerdy Apple Bottom 'in bu postunu Evren sayesinde okudum. Başlık: My son is gay! Annelik halleri üzerine okunması gereken bir yazı olduğunu düşündüğüm için paylaşıyorum. 9. madde çok güzel: "I am Boo’s mother, not you."

* 1. Uluslararası İzmir Sanat Bienali. Heyyooo!!! 4-11 Mayıs 2011 tarihinde başlıyor. Çalışma saatlerim & iş çıkışı yollarda uyuklayan Alpi ne kadar izin verirse artık. Ayrıntılar için TIK.

 *Dünyaya ilaç gibi GELECEK!
Geçen sene Bodrum' dan dönüyorduk. Alpi çok hastaydı. Engeleyemediğimiz bir kusması vardı. Nöbetçi eczanenin kapısındaki yazıyı şöyle bir okuyup; araştırmak için kafama yazmışım. Atık ilaç kutusu vardı kapı önünde tıpkı atık pil kutularına benzeyen.
Nikah dönüşü Alpi' yi hafif öksürüyor&burnu akıyor görünce aldı beni bir telaş. anneanne uzun bir süre İstanbul' da. Lütfen hastalanma kuzucuk. Eve girer girmez hemen ilaç kutusuna koşturdum ve işime yarayabilecekleri ayırırken; müzelik olanlar da dikkatimden kaçmadı. Tıka basa dolu, koca bir torba son kullanma tarihi geçmiş şurup, spreyler, kremler...Tam çöpü boylayacaklardı ki; derinlerden bir görüntü su yüzüne çıktı. Kısa bir araştırma sonucuna doğru bilgiye ulaştım: ww.atikilac.com . 
Bu konu görmezden gelinmeyeceklerden, haberiniz ola!

*Iraz' ın oyun grupları' na göz atılaaaa! Link açılmıyorsa; Facebook' ta aranılaaa!

* Facebook' tan gidelim mi? Hilal' in El Emeğine destek.  ElfAna bunu beğendi!

* Açalya yazmıştı: "Birgün bu kızı gurme olarak duyabilirsiniz" diye. Açalya, eklesene bloguna "bu blogda ara" şeysi. Gıcık gıcık aratıyorsun önceden okuduğum şeyleri, bul bulabilirsen!!!  Ya da benim çıkardığım sonuç buydu :) Artık her ay Leziz dergisinde yazıları yayınlanacakmış. Gecikmiş bir tebrik Beste:)) O gün bir göz atayım dedim Beste' nin Naneleri' ne; sonraki günler de hep severek okudum. Beste' nin nanelerinden sonra; kendisi gibi doğa sevdalısı 5 bloggerın biraraya gelerek yazdığı Doğayı Keşfederken' e uğramanız şiddetle tavsiye edilir.

* "Çocuğunuzu erken yaşta kreşe gönderin!" Prof.Dr. Ahmet Rasim Küçükusta yazmış; Emziren Anneler grubunda Çapar Kanat paylaşmış. Bu konuda gel-git yaşayan anneler; mutlaka okuyun.

* Brands' i biliyor musunuz? Ünlü markaların ihracat fazlası ürünleri ile dopdolu. İlk fırsatta gelmeyi düşüyorum Arınç. Küçükhanımla tanışamadım:)
İletişim: 1391 sokak No 8/C Alsancak Tel: 0 232 422 22 13

*2011 hatırasını buradan almayanı dövüyorlarmış ona göre!! TIK.


* Biterken; evde ben hariç herkes uyuyor. Yarın, akşamın 9' larına kadar velilerimle toplantı halinde olacağım halde, inatla twitter ve friendfeed' e göz atıyorum. Yarın oralardan inciler sayıklarım artık.

3 yorum:

Açalya dedi ki...

dur koyim o dididiğiden

Hilal dedi ki...

kesinlikle çok faydalandığım bir yazı bu Elfana. ayrıca inceliğin için çok teşekkürler.

ElfAna dedi ki...

Acalya, yakismis:)

Hilal, o senin inceligin:)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More