Ev ve ayrıntılar


Aklımda ne vardıysa; bundan sonraki post şöyle olacak, böyle olacak yazmışım bir öncekinde. Olmadı, olamadı. Bayram öncesinden devam.


 Minik topları değişik kullanım örnekleri. Hımm.. Gitar kursuna devam edenler için iyi egzersiz olur.

Yaktın beni anne! Saçlar böyle okula gittiği ilk gün; öğretmenler yeterince iltifat etmeden girmedi okula. 

Teyzesinin nikahında 2. kez karşılaştıkları anneannemin hediyeleri olan boyama kalemleri.





 Saatlerce taktı çıkardı bunları. Hayal meyal, bunlara benzer birşeylerden benim de olduğunu hatırlıyorum.



Hülya' yı anarak gerçekleştirdiğimiz kalem aktivitinden sonra; odasında, bebekliğinde gelen bazı hediyelere takıldı gözüm.


Kışın evde  ayağına birşey geçirmek istemeyen bücürleri kandırmaya birebir.

 Listemde vardılar ne zamandır. Teyzesinin nikahına giderken %50 indirimdeyken yakaladık kendilerinin. Alpi bayıldı. Ben zaten bayılmıştım. Gün içerisinde artık vaktimiz olmuyor kitap okumaya. Okulda uykudan önce kitap okumak ise artık benim için kabus olmaya başladı. Alpi, alışık olduğu üzre; kucağıma hoplayıp, masalını dinlemeyi bekliyor. Tabii kalan 10 küsur çocuk da! Alpi' ye izin versem diğerleri incinecek, vermesem Alpi incinecek. Yere bağdaş kurup ben inciniyorum :P

 Bu tür çıkartmalı kitapları, yolculuk esnasında veya cafe/restoran tarzı yerlerde sohbet amaçlı gideceksek tercih ediyoruz. Çok eğlenceli ve oyalayıcı. Eğitsel niteliği olup olmaması umrumda değil ama küçük kas gelişimi için işe yarar.

 Mini Tübitaklarımız çoğalıyor. Ben de bir sürü ayrıntı öğreniyorum.

Alpi' ye 1-2 yaş civarında aldığım bir kitaptı. Vakt-i zamanında Alsancak D&R' a sık uğrardım. Oradan bir sürü ingilizce çocuk kitabı almıştım. Tahmininizden de ucuza geliyorlar. Zaten D&R'lar arasında en çok ingilizce çocuk kitabı bulabileceğiniz yer Kordon' daki.


Matruşkasına arkadaş geldi. Sağdaki Kemeraltı' lı, soldaki Didim' li.

 Yine 1-2 yaş doğumgünlerinden birinde gelen bir puzzle. 4,5 senedir itinayla saklanıldı ki; yapacak olgunluğa ulaşsın sabi. Eş-dost arasında benden sabırsızları da var.

 Alpi' nin; kutu oyunları, kitap puzzleları & büyük puzzlelarını sakladığı dolabı.

 Sol arkadaki Tuni' nin paylaştığı&Alpi' nin de 9-10 aylıktan beri dibinin düştüğü araba kaykayı. Sol öndeki kumbarada misketleri var. En arkadaki 1,5 TL ye alınan Ikea kukla satndı ve içinde kuklaları. Öndeki de vurdukça zoing! boing! diye sesler çıkartıp renkli ışıklar saçan öfke giderme şeysi. neysi?
 Bu sevimli kurbiş, ara sıra bloga gelir. Açıklayayım: Aslında Alpi' nin tuvalet eğitimi döneminde almış olduğum bir klozet sticker' ının parçası. Klozet kapağı kapalıyken bu şaşkın suratın üzgün görüneni var. Kapağı açınca bu şaşkın görünüyor. Basmalı klozet haznelerinin üzerine tutturmak için vantuzlu bir sazlık ve klozetin içine; ayakta çiş yapmayı öğrenmeleri için suların fışkırdığı bir dere. Çiş, tam o fışkırtılı dereye denk gelecek:) Yapıştırmadım tabii ki. Oldukça dekoratif gelmişti hala da geliyor ve Alpi' nin odasını tasarlarken, temam kurbağa olduğundan, 4,5 yıldır dolabının kapağından yalanarak bize gülümsüyor.

 Arkada yine kendi tasarımım giysi dolabımız. Üstü oval değil, ayna oval:)

 Yine anneannemin Alpi' ye hediyesi kukla. Şimdilerde portmantomuzda asılı duruyor.

 Nihayet Grimm Masalları. Şimdilik çeşitli dinlere ait masalları veya dinin karakterlerin süslediklerinin geçiyoruz. Genel olarak beklentimizi karşıladı. Ben de Emile Zola - Döl Bereketini bitirdim; Karamozov Kardeşler' le klasiklere devam ediyorum.



 Kumbaramız.

 Bir zamanlar RifBaba & ElfAna. "RifBaba! RifBaba! Yolla saçları!" deyip gidiyordum yanına :))


Ahh! Bu çiçeğimin yeşil yapraklısını, köye gitmeden alelacele sulamaya çalışırken kırdım.




Banyo oyuncakları.


İlk defa yıllardır aldığım şampuanından şaştım. Alpi bunu seçti. Var mı kullanan? Bana mı öyle geliyor, yoksa çocuğun saçlarını ne kadar yıkarsam yıkayayım, yapış yapış gibi durulanmıyor mu? Kullanan varsa, cidden yorum bekliyorum.

 Bu seneki üniformam. Yeşil tunik, çiçekli tayt ve çizmeli birini görürseniz; bilin ki benim! Çok az giysiye bu kadar bayılırım. Pare pare olana kadar giyeceğim herhalde.



Bu sevimli ikiliyi tanıdınız mı? Yirim!!!

*Biterken Alpi&RifBaba bana cumartesi kazığı attılar, uyuyorlar ve Alice Cooper - Hey Stupid çalıyor.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Hahaha, parmakların açılması için biz de ilaç kutusu koyardık :) Etkisi olur muydu bilmiyorum ama bize hep acayip açılmış gibi gelirdi.

Fotoğraflar günümü yaptı, özlemişim :))) Yeni saçlara bayıldım, çok şeker olmuş! Öpüyorum sizi kocaman :D

mummy dedi ki...

keyfim geldi azıcık:)Çok tatlısınız siz ikiniz:)

.....NURAN EVREN YILMAZ.... dedi ki...

Seni okumayı özlemişim.

ElfAna dedi ki...

Evren,
Yazacak cok seyim var aslinda. Artik yazmaya da hazirim sanirim. Eve geldigimde cilkim cikmis gibi olmasam...Ilac kutulari da iyiymis. Birde kot pantolonun yan dikislerine parmaklarla dokunmak vardi egzersiz icin:))

mummy,
O sizin sekerliginiz.

Nuran,
Ben senin bizzat kendini ozledim:D

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More