Easy girl! Kurarken çıldırtan oyuncaklara son!

Bazı oyuncaklar vardır; mekanik konusunda iyiyim diyenlere kök söktürür. Mühendislik alanında çalışıyor olsanız da farketmez. Post modern yapılara imza atmışsınızdır, neye yarar???
Herşey, miniğinizin "Aneeeaa/Babaaaa! Çok güzel alabiliiir miyiz" iyle başlar. Hevesle oturusunuz başına. Kutu açılır. Duruma göre alet edavat çıkartılır. Yapım klavuzu ele alındıktan sonrası bittiğiniz andır! Koca kişisi kolları sıvar: "Teknik iş bu, kay bakiim kenara!" 1 saatin sonunda anne, her işi bitirmiş; tırnak törpülemeye başlamış olabilir. Veya karı-koca dayanışması göstererek, kan ter içinde, biriniz klavuzu harfi harfine gözden geçiriyor; diğeriniz de yerlerde tuhaf pozisyonlarda parçaları birleştirmeye çalışıyor olabilirsiniz. Ya da stres içinde birbirinize girmiş de olabilrsiniz. Çocuk mu??? O, yeni oyuncağa olan ilgisini çoktaaan yitirmiştir. Artık bu, bir gurur meselesidir.


Geçen haftlar, malum maç heyecanı vardı. Alpi de fazlasıyla nasibini aldı. Yatıyor kalkıyor: "Arda aldı! Arda düştü!" GS' lı Arda yaptı kendini. Babasıyla maç izlerken kaydetmiş. Bir oyuncak kaleye denk geldik. Hevesle getirdik eve. Küçücük bir kutu zaten, bahçede de oynar. Bir açtım; ayy bu ne??? RifBaba 1 saat kadar uraştı & gerilen sinirlerini gevsetmek için Alpi ile bahçeye indiler. Ben zaten sabahtan bir eneme yapmıştım. 2. turla beraber toplam 3 saatte+RifBaba' nın da uraşı; toplam 4 saatte kuruldu!

ElfAna' dan dev hizmet!!
Bizim gibi birkaç arkadaşın da sinirleri zıplamış bu kale yüzünden. Adım adım mini kale kurma sanatı:



Fileyi yere seriyorsunuz. Zaten olayın püf noktası ilk adımmış. Alt ve üst kenarlardaki kesik ipler, genellikle yırtılmış veya açılmamış gibi çıkıyor paketinden. İtnaylaipleri birbirinden ayırıyorsunuz.


Uzun kenarları, filenin kesik olmayan diger 2 kenarından sağ sol yaparak geçiriyorsunuz. Bunlar, kalenin üst ve alt bölümleri olacak.


Köşeleri monte ettikten sonra, tüm boruları birbirine ekleyip,kaleyi ayakta durur hale getiriyorsunuz. Sonrasında kesik ipleri, sağ ve sol yanlardaki borulara bağlıyorsunuz.


Biraz gerip, sağını solunu çekiştirip; fileyi iyice geriyorsunuz.


Haftasonu kurtuldu :) Arda geliyooor ve GOOOOLLLLLLL!!!! Bir de Ege' nin annesinin pille çalışan oyuncaklarla neler yaşadığını okuyun derim :D

*Biterken; dede ve nana tatilde & ev bize kaldı. Selda ile bu gece de Alpi' yi erkenden uyutup sabaha kadar lak lak ediciiz, Alpi Garfield izliyor, RifBaba işte & Enigma - Push the limits çalıyor.

4 yorum:

Yasemin Aktuğ dedi ki...

eee çok kolaymış kurulumu:)) dermişim. valla bizim öyle aldığımız bir tren yolu var 2 katlı hala kuramadığımız için rafta bekliyor ne zaman kurmaya kalksak kesin bi parçası eksik herhalde deyip tekrar rafa kaldırıyoruz.

ElfAna dedi ki...

Yasemin, link verebilir misin? Pek heveslendim.

Adsız dedi ki...

bu kale yüzünden bizim evde de sinirler epeyce gerilmişti.Koca kişisi terleye terleye uyduruktan bir kurulum yapmıştı.
O kadar basit gibi gözüken şeyin bu kadar uğraştıracağını bilsem kesin almazdım.
Elif Akbaş

ElfAna dedi ki...

Aynen Elif! Hirs yaptim da kurdum. Aklima geldikurarken biz cektik, baskalari cekmesin:))Op bidigimi.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More