Oradan buradan duyduklarım

Birikmiş, "mutlaka" dedigim haberlerim var paylaşılmayı bekleyen. Bazıları benim için güzel, bazılarına "A-aa!Ne güzel deyip de başkaları için önemli olabilecek.

*Bir minik Alpi varmış
  Yaramazlık yaparmış
  A - rı bız bız bız
  A - rı bız bız bız  TIK.




*Terzi söküğünü dikemezmiş misali; kardiş blog "Anne Bunu Yaptı" ile anca ilgilenebiliyorum. Dün gece yakaladım enseseinden RifBaba' yı, oturttum bilgisayarın başına, iki banner hazırladık + sevgili Esra' nın bitmek bilmeyen sabrıyla ortaya sol yanda görülenler çıktı. Dilediğiniz birini seçip alttaki kargacık burgacık kodları kopyalayıp kendi bloğunuzun şöyle en afilli köşesine yapıştırıyorsunuz. "Haa, ben ikisini de sevcdim, çifte destek vercem" derseniz hayhay efenim:) "Anne Bunu Yaptı" yı sevelim, sevdirelim:))
Birincisi için:


Anne Bunu Yaptı

İkincisi için:



Anne Bunu Yaptı



*Bir ödül için teşekkürüm vardı. Sevgili Eylül kuzusunun annesi Bahar ve Ensar Bera' nın tatlı annesi Sirar' dan gelmiş. Ben teşekkür edene kadar almayan kimse kalmamıştır diye kimseye de iletmiyorum :) Sirar' cığım; bir önceki ben de yanıtlanmış bir sobelemeydi :) Sana bir çocuk odası sözüm vardı, hatırımda.

*Okunacak bir kitap buldum, eskilerden: Barbiana Öğrencilerinden Mektup. Tavsiye Başak' ın babasından:))

*Annelerin Dünyası' nın yeni bir görüntüsü var. Giyindi, kuşandı, yaza hazır. Benden duymuş olmayın ama çok güzel konular ve yazılar geliyor.  Buyrun bir TIK.

*Iraz' ı bilirsiniz. Rüzgar oğlanın annesi. Yeni bir iş, özlediği şehir ve güzel bir işe imza atıyor şimdilerde. Bana gönderdiği mail üzerine Alpi' yi hazırlamaya çalışıyorum bu sıralar:

Herkese merhaba!!!
Su anda calistigim rehabilitasyon merkezine bir kutuphane kurmak istiyorum(z);  odayi, dolaplari ve bilgisayarlari hazırladik elbirligi ile, kutuphane sorumlusu da tespit ettik, geriye en onemli kisim yani kitaplar kaldı!!! Bunun icin bir bagis kampanyasi baslatmak istiyorum, kampanya cok buyuk laf aslinda, yakinlarimdan kitap bagislamalarini isteyecegim. Dileyenler sifir alabilirler ama ikinci el kitaplari da kabul edecegiz. Hem veliler hem de cocuklar icin. Engelli rehabilitasyonu "0" aydan basliyor- dogustan engelli bireyler icin- ve yas icin bir ust sinir yok. Yani bu durumda bagislanabilecek kitaplarin turu ile ilgili bir sikinti yok. Sadece siyasi ve dini icerikli kitap bagisi kabul edilmeyecek tahmin edersiniz ki..Bir de ansiklopedi; cocuklar icin olanlar olabilir ama AnaBritannica falan olmamali..Ve yetiskinlerin okumasi icin de kitap bagisi kabul edilecek, yani sadece cocuk kitapları degil!!!Kitap gonderen herkese kurum bir tesekkur mektubu iletecek kutuphanenin acilis davetiyesi ile birlikte(adres belirtmeniz halinde). Bir cocuGun kitabı ise bagislanan, mesela ben oglum Ruzgar' in bir kitabini bagisliyorum; tesekkur bir engelli cocugun agzindan Ruzgar' a  yazilacak, ben bunu saklayip Ruzgar' a verecegim kendimce uygun buldugum bir zamanda gibi(Bu durumu ayrica belirtmeniz gerekiyor)..Bagislar kurum adresine kargo ucreti gonderici tarafindan karsilanarak gonderilecek. Ve neticede rehabilitasyonun en onemli kismi olan kitaplara kavusacak yuzlerce engelli cocuk ve ailesi!!!
Ne dersiniz, gidip bir kutuphaneye goz atmali sanki :) Ve de bu duyuruyu mail listenizle paylasmali..
 
Gorusmek uzere, sevgiler!!!! 
Psikolog Iraz Toros Suman
iraztoros@yahoo.com

*"Mevcut eğitim sisteminden mutlu olmayıp, daha iyi bir yapı oluşturmak için, Emel Çakıroğlu Wilbrandt' ın eğitim danışmanlığında biraraya gelen anne-babalarız". diyorlar. "Kar amaçlı olmayan, veli insiyatifi ile kurulmuş bir okul olacağız diyorlar."
http://montessoriokul.blogspot.com
daha ayrıntılı bilgi için:  montessoriokul@gmail.com
Seda Aydın:0 532  473 70 28

* Oyuncak mağazalarında oldukça uzun zaman geçiriyoruz değil mi? Sizleri ebeveyn-Damlacığım, bak:))- olarak rahatsız eden oyuncakları bana bildirir misiniz? alpiharikalardiyarinda@gmail.com

*Blogcu Anne & Çalışan Gebe  "Emzirme Reformu" nu başlattılar. Bu akşam haberlerde umut verici birşeyler dinledim tesadüf bu yaa.. Bu iki hanımefendiye destek vermeliyiz.

* Şu, hissetmeli yartıcılıklı oyun Mothercare' den elimize geçti. Şiddetle tavsiye ederim. Olmadı Gamze' ciğime bir uğrayın. İnsan, yeter ki istesin:)

*Yağdanlığın içinde, yıkadıktan sonra hala lekeler varsa; az su & pirinçle salla babam sallaymış. O' nun gibi ben de denedim, yedi vallahi:))

*Bir dilek listem vardı benim. 6 ay sonra bakalım neler olmuş, neler beklemede:

Alpi' nin bebek egzamasından eser kalmamış, Aternatif eğitimle ilgili sürprizim geri tepti, Bodrum' a yerleşmek hala rüya ama haftabaşı oradayım :), Mükemmeliyetçilikten manyamış annelerden hiç kalmadı etrafımda(Bingo!), Kar yağdı, bol bol oynadı cüce, Hımmmm...bu madde sakat, birşeylere inancımı daha fazla kaybettim, 4. dövme belki yaz ortası, Kendime fazlasıyla zaman ayırdım son 6 ay içinde de tiyatro miyatro hak getire, Country konusunda ilerleme var-kendim hallediyorum-, Çadırı kaldırdım bilgisayar masası için yer açıldı, Balkon için 2 hafta sonra-Bodrum dönüşü- harekete geçiciim, İstemiyorum üniversite falan, işe girip çalışmaya devam isteği ağır basmaya başladı, Yüzme öğretme işi uzun tatilde, bisikletten ailecek vazgeçtik scooterla çok mutlu, Arden hayal oldu, Bebek hayallerine veda ettim edeli odalarını tasarlamak işkenceye dönüştü, Boyalarıma elimi sürmüyorum -içimden gelmiyor, A-haa!!! Dikiş makinem var ama artık :) Bir sürü basma aldım&RifBaba' yı delirtme pahasına country evlerindeki yastıkçıklardan dikiciimm, GB & JD in fotolarına bakmakla yetiniyorum, Atölye işi çok zor.

*Ayip ayip, bu devirde yuh diyorum:


*Grimm Masalları ' nın siparişi verildi. RifBaba pek heyecanlı yeni bişeyler okuyabilcek diye:))

*Yarışmaya az kaldı. Oylar verildi mi? Dilerseniz bizim için TIK.

*Biterken Alpi&RifBaba horul horul, 118... ler bitti nereden duyduysam "yanayım yanayım kırmızı dudaklarından..." diye yenibişey takıldı duduklarıma. O dudaklarımı kendi ellerimle büzücem:)






9 yorum:

Başak dedi ki...

ne kadar keyifli bir yazı olmuş:)

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

Mükemmeliyetçilikten manyamış anneler :)
Onlardan dinlen dinlen kaç...

Hilal dedi ki...

harika bir yazı olmuş, bir solukta ve keyifle okudum:)

Iraz dedi ki...

Ah sabah sabah enerji patlaması yaşadım sayende, bugün güzel geçer artık :) Desteğin için de çok teşekkür ederim :)

larcencielblog dedi ki...

Tamam anladım şimdi,

İlk yorumun sahibesi Başak, ben Başak değilim :)

Barbiana Öğrencilerinden Mektup'a daha başlayamadım iyi mi... daha önce okumuştum (ortaokul ya da lise başında olmam lazım), ama şimdi iyice anlayarak, çok keyifle okumak istiyorum. Sanırım herşey gibi, bunu da yeni eve erteliyorum!

Gamze'nin o "patates kafa"vari kitabına ben de bayılmıştım, ne yaratıcı insanlar var allayım! Mothercare-ELC işbirliğinden çok memnunum! Geçen gün mağazanın ortasına kum havuzu koymuşlardı! Çınar 3 aylık olduğundan beri en rahat alışverişimi yaptım! Çınar 30 dk boyunca kum havuzuyla oynadı, ben de mağazayı kalkındırdım! Kendilerine teşekkürü bir borç bilirim!

Ben şimdi Iraz'a da bir mail atayım, sonra işimin başına döneyim...

Eline sağlık :)

füsfüs dedi ki...

elfanacım yağdanlık z su ve pirinçle temizlendi mni dedin? deterjansız mı? valla çok büyük derdim yağ şişeleri. bi de gamzenin oyuncağı hangisi ben kaçırmışım. bannerımı aldım gidiyorum:)

Kaymacina dedi ki...

ay o 118 ler bende gitmedi, bir toyoto takıldı son zamanlar..bir çare arıyorum... yağdanlık konusu ise ilginç denemeliyim bende :)

Unknown dedi ki...

Kaptım bannerı gidiyorum yazmaya :)

Gamze dedi ki...

banneri aldım ama benim blogda yamuldu, bir daha almaya geldim:))öptüm:)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More