Çandarlı


2-3 hafta geriden gelerek hayatımız not alınıyor buraya. Üzerimde hala aynı uyuşukluk. Yok yok, gezme tozma konularında degil. Blog ve ozellikle ev okulumuz konularında. Yorulmuşum sanırım. Hatta tahminimden de fazla yorulmuşum galiba. Beni yine Bodrum çağırıyor. Aklım, fikrim oralarda gene.. Bununla birlikte RifBaba ile sözümüzü tutup da gezilerimize devam ettiriyor olmamız çok mutlu ediyor bizi, hepimizi. 
3 araba yine düştük yollara: Çandarlı. Denizin rengi böyle lacivert olmazsa; o deniz, deniz değildir benim gözümde. Yazmış mıydım daha önce? Burası hakkında önceden epey bilgi toplamıştım. RifBaba "Yarın Çandarlı' ya gidiyoruz" deyince havalara uçtum. Tahminimden de güzel olduğunu nereden bilebilirdim?


İzmir-Çanakkale yoluna sapıyorsunuz, (Aliağa sınırları içinde sanırım) Ramo mandıra' yı görünce enfes bir kahvaltı için duruyorsunuz. Mekan sıcak, samimi. Kahvaltı masası harika! Yine fotoğraf çekmek böyle bir masas başında vakit kaybı gibi geldiği için dayanamayıp hemen yumulduk :) Parkı da var yaa, çocuklar coşarken, hoplayıp zıplarken, biz de salıncağa yaslanıp Türk kahvelerimizin tadını çıkarttık. Ardından yine yollar.. Manzara hiç sıkmıyor, yol üzerindeki sağlı-sollu sepetçi&saksıcılar ilgimizi çekti. Evdeki çiçekler hala ölmediğinden hadi dedik plastikten düzgünlerine terfi etsinler. Toprak arıyorum şu aralar.


Çandarlı çok güzel bir sahil kasabası. Upuzun bir plajı var. Tepelere çıktıkça insanın gözlerini kamaştıran bir manzarası var. Hem yeşili hem maviyi birarada sevenlerdenseniz bizim gibi, hiç durmayın derim. 



Her sahil kasabasının olmazsa olmazıdır! İllaki bir "Musti Bar". Bunu dile getirdiğimde "Ama bu gerçekten Mustafa" dediler. İyi de benim diğer gördüklerim de öyleydi zaten:)


Bahar güneşi inanılmazdı. Yol kenarına attılar iki masa, bira+kalamar+kuruyemiş. Yolun karşısında çocuklar o güzel plajda kah top oynadılar kah deniz kabuğu topladılar. Alpi bir önceki taş boyamalarımızı devam ettirmek istediği için, yassı, yuvarlak bir sürü taş toplayıp getirdi. Uyuyan köpekleri sevdi.
Babasıyla denizde taş sektirdiler. Yine bir balıkçı bulup birlikte balık tuttular. Sabah yola çıktığımızda neredeyse yağmur yağacağından emindim&güneşin "g" si gözükmüyordu. Saçmalayıp güneş koruyucusunu almayı ihmal ettim. Çandarlı' ysa güneş parıldıyordu resmen. Sadece alyansımın kalın izi hatıra kaldı, kimse de alerji veya yanık yok.


Hazır Alpi babasıyla haşır neşirken, bu kez RifBaba' nın makinasını kapıp; gezelim öğrenelim moduna girdim. Çimenlerin bitip taşların başladığı yerdeki uçmak üzere havalanan kuşu farkettiniz mi?

Mavi+yeşil+tarihi doku olursa tadına doyum olmuyor. Çandarlı kalesi çok güzeldi-dışarıdan.yurdum zihniyeti, insanlar tatil günlerinde müze, tarihi eser vb yerleri gezemesin diye hala kapalı tutuyor ya..




Eski kapılara karşı özel bir ilgim var, artık biliyorum.


Kalenin etrafında turumu tamamlayınca gözüm sağa-sola kaymaya başladı. Çok naif bir havası var buranın.



Küçük gezimi bitirdikten sonra, grubun yanına döndüm & asıl davetli olduğumuz şirin lokantaya gidip artık isyan eden midelerimizi susturmak için merkeze indik. Eski & yeniyi birleştirirken bazı kıstaslar varmış burada. Tarihi dokuyu çok PTT  binasını görseniz, devletin bu konuda ne kadar hassas(!) bir yaklaşıma sahip olduğunu anlarsınız bozmadan, aynı özellikleri devam ettirmek gerekiyormuş.


Bu çeşme, çarşının tam ortasına denk geliyor. Kaleyi arkanıza , çeşmeyi de şağınıza aldığınızda buraya gelmiş olacaksınız.




Bir de yanında özel sosları var ki... Olsa da yine yesek.


Buralara gelmek için pazar sabahtan yola çıkanlar, pazar alışverişi arada kaynadı diye üzülmesinler; alternatif var.


Amcam fotoğraf çektiğimi farkedince, sandalyesini düzeltip poz verdi:)


Yaza, denizinin de tadına bakmalı :) Unutmadan, bir Tık buraya.

*Biterken Alpi park da park diye başımın etini yiyor, RifBaba işte & Kelly Valleau - Dance of the dead çalıyor.


16 yorum:

Güneş Akay dedi ki...

Bak ben şimdi karıştırdım ne zaman geziyorsunuz, ne zaman yazıyorsunuz, ne zaman güncelliyorsun :=)
Fotoğraflar harika, denize giresim geldi benimde buradan çok güzel...

.....NURAN EVREN YILMAZ.... dedi ki...

Ne güzel fotolar bunlar, bayıldımmm.
Hayırdır yine neler oluyor?

yeliz dedi ki...

senin bu biterkenlerine bitiyorum. bizim biterkenler hep arca uyandı olur herhalde yazmaya değmez, fonda da İlkerin PES efektleri veya maç:P

annesiningülü dedi ki...

Yer çok güzelmiş fotoğraflarında çok güzel :) Amcalı fotoğraf ayrıca çok çok güzel ve sıcak

ElfAna dedi ki...

Gucube,
Bir sure girmedim yaa, 2-3 hafta geriden geliyoruz. Aslinda sizler bunlari okudugunuzda biz coook uzaklarda oluyoruz:P

ElfAna dedi ki...

Nurancim,
Yok bisey. Sut-liman buralar. Sadece uyusukluk basti, durtulmem gerek:)

ElfAna dedi ki...

Yeliz,
Arca biraz daha buyusun, bir yaziyi 3 gunde bitirmelere basla, biterkenler o zaman hareketlenecek:P

ElfAna dedi ki...

Bahar,
Tesekkur ettim, bir daha gidecegim zaten:)

ZeyNes dedi ki...

Öyle güzel fotoğraflar çekmişsin,öyle güzel anlatmışsın ki yine,Çandarlı'ya gidesim geldi.Oysa yıllar önce birkaç saatliğine uğramıştık,hiç iz bırakmamıştı.

ElfAna dedi ki...

Yillar once, Candarli neresi? diyorlarmis:) Gel, gezdirelim.

Adsız dedi ki...

Çok yakışıklı oğlunuz var .Lütfen fotoğraflarını eklerken yüzüne gözüne görünen kopyalanacak heryerine etiket koymayı unutmayın.Başımıza gelen son olaylardan sonra şu fotoğraf olayından iyice soğudum artık.
Sevgiler
A.B

Nihan dedi ki...

oralarda bir ara kesin yan yana geçtik.:))

ElfAna dedi ki...

R.R.H,
Tesekkur ederiz. Ben toptan kaldirip fotolari, olayi hallettim. Gecmis olsun size de. Ortalik maalesef kayniyor bu aralar:(
Yine bekleriz:))

ElfAna dedi ki...

Nihan,
Mumkundur, bakalim daha nerelerde boyle olacagiz? :))

ANNEMİNELİ dedi ki...

Bu güzel paylaşımlara gönül dolusu teşekkürlerr..Blogu çok beğendim.Ellerine sağlık.Yaptıklarınız birer sanat eseri olmuş,Kolay gelsin...Sevgilerrrrr...

ElfAna dedi ki...

Annemineli, ne iyi ettiniz de geldiniz:) Blog ziyareti yapayim dedim,gece gece karalahana sarmalari mmmm:)) Tesekkur ediyorum, bizden de sevgiler:))

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More