BAHAR GELDİ HOŞGELDİ

Hava bir mis bir pis diye diye baharı getirdik. Nihayet! Sabahları ürpermeden uyanıyorum, Alpi' nin üstü açılmış mı diye gece bölük pörçük uyanıp uyumuyorum, akşam üzerleri bahçeden çocuk sesleri yükseliyor, balkonda titremeden daha uzun süre durabiliyorum. E insana bir yaşama sevinci gelmiyor mu? Bloğuma da bahar geldi. Daha ufak tefek ayarları var da...

Alpi açısından baharın müjdeleri: kalıncalar dışalıda geziniyo, hel talaf yeşil olmuş, çiçekler var, güneş hep pallak, arkadaşlarımı görebiliyolum, akşamları baba-oğul gezintileri yapıyoluz, boyum uzadı, tlaş oldum, çolapsız geziyorum evde, uçultma yapıcaz babamla, annem daha az tepemde; bahar çarpmış olsa gerek:)))


Oldu bikaç gün öyle de asılıyorum iplere:
 Sağ alt karedeki ağıza dikkat!! Mini rendesi ile çubuk tarçın rendeliyor.
Kırmızı başlıklı kızın kuklaları & sahne düzenlemesi:) Ayrıntılar burada.
 Sevgi kartlarımız vardı sevgili Nuran' ın fikri. Niye bu kadar geç yayınlıyorum? Bu seferkinin üşengeçlikle alakası yok. Çekilişte Ceren&Alpi birbirlerine çıkmışlardı. Biz kartımızı aldık fakat Ceren7 inki eline geçmemişti. Bekleyelim de sürprizi kaçmasın dedim. Özgür çok üzüldüm&sinirliyim hala. Bir daha sadece kargolarla çalışmalıyız! Merak edenler için kaynaklar ve yapım aşamaları burada ve burada.
 Sol alt köşedeki kart Ceren' in Alpi' ye yolladığı sevgi dolu kartı. Sağ tarafta da Emincan' ın sürpriz kartı duruyor. Akvaryumun eve ilk geldiği anki görüntüsü bu, aldanmayın. Zarf yine Ceren' e giden ve ulaşmayan zarf.
Hazır siyah fon kartonu artmışken, boyalar da önümüzdeyken ip boyamayı aradan çıkarttık.
Annesi yemek masasını kapladı yine Alpi' ye yeni kartlar hazırladı.
Yapışkanlı kağıtlar - sticker kağıt deyince anlıyor bazı kırtasıyeler- çok işimi görüyor kart hazırlarken.
A4 olarak kestiriyorum, yazıcıya koyup çıktıyı bunun üzerine alıyorum, bir ucunu azıcık kıvırıp kartona yapıştırarak başlıyorum ki kaymasın, cetvel yardımıyla tamamen yapıştırıyorum ve kesiyorum. Bazen lamine etmem de gerekiyor. O zaman da ön&arkaya yapışkanlı şeffaf folyo uyguluyorum. 
Bu kutu nihayet değerlendirildi.  Gönül isterdi ki ahşaptan olsunlar; hatta kendim yapayım! Ama bu kadarına ne yazık ki ne vaktim var ne de etrafta bulma imkanım. Alpi' nin de bir oyun evi oldu, rahatladım. Hem eve gelen evcilik ihtiyacındaki kız arkadaşlarıyla hem de bizimle oynuyor. Henüz bir erkek arkadaşının buna ilgi gösterdiğine şahit olmadım. Hatta "Kız oyuncağı bu, oynama!" diye akıl da veriyor minik erkek çocukları. Ah anneleri ah!!!
                                                                                                          Alpi dinazor kitabını keşfetti. Cüceden o kadar sakındığım halde ucunu görmüş temizlik esnasında, gözleri döndü!  Arada inceliyoruz beraber. Dinazor projesi şekillenmeye başladı kafamda. Şu tembellik bir kalksa üzerimden de diğer projeleri bi düzenleyip yayınlasam. Şimdilik kitap az hasarla inceleniyor. Çok narin bir kitap. Bir sene daha görmeseydi iyi olacaktı :)


"Mumuk" eşliğinde sesleri tanıma çalışmalarımız devam ediyor. "A" harfine saplanmış durumdayız şimdilik, vazgeçemedi "A" dan.
 
İpe uzun zamandır boncuk diziyorduk. Yavaş yavaş daha minik delikli boncuklara yönelmeye başladık. Geçen gün elinde bu sıralanmış boncuklar, havaya atıp tutuyordu. Ha dağıldı ha dağılacak diye beklerken, boşuna beklediğimi farkettim. Düğüm atma çalışmalarına ucundan bir giriş yapmıştık ama hala tam olarak düğümleyemiyor ipi. Alternatif bulmuş kendine kuzum. Pek bi hoşuma gitti :)
Günlerimiz genellikle dışarıda daha fazla geçiyor artık:

 

Arada bir kahve & tatlı molası verip devam ediyoruz
 


 

 

 
 Akşamları evdeyiz

 

 

 

O da biter yakında. Bahar bizi çağırıyor:)

*Biterken Alpi uyuyor, RifBaba işte & apartmandaki tadilat gürültüsünden müzik bile dinleyemiyorum.

 




6 yorum:

Gamze dedi ki...

ne kadar güzel şeyler yapıyorsunuz ana-oğul:)evcilik rafına bayıldım:)kartları şeffaf kağıtla kaplayınca lamine edilmiş gibi oluyor mu?çünkü kaplamadığım takdirde çok buruşuyor bakarken...

ElfAna dedi ki...

Ege' nin annesi,
Aynen oyle oluyor. Avuclarken yamuluyormus gibi oluyor, sonra herhangi bir kirisma oldugunu goruyorsun.

füsfüs dedi ki...

ne posttu ama, yapmanın yanında bu kadar yazıp paylaştığın için de teşekkürler, hepsi harika
sticker kağıdıyla ne yaptın onu tam anlayamadım elifcim bi anlatıversen:)

Damla dedi ki...

hiheyt rendelerim ben bu tarçını :)

Bu arada o kazağı biri ördüyse çok güzel örmüş, eline sağlık.

ElfAna dedi ki...

Fusfus,
Haklisin, bu kadar biriktirmemek lazim:P Sticker kagidiyla yaptiklarim olay siralama, eslestirme, karsit anlamlilar idi. Daha once de bir kismini yapip link de vermistm. Kartlar. Laminasyon makinasi olmayanlar icin. Unplugged crafts:))

ElfAna dedi ki...

Damla,
Aglayacakti bi ara sinirden:))) Intikamm:P

O kazak kis boyu anneannesinin elinden cikma modellerden birisi. Meraklisina; Alpi' nin yune de alerjisi oldugu icin merserize kullaniyor. Eline saglik tabii.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More