BODRUM-1

Gün saya saya nihayet memleketteyim. Perşembe öğleden sonra çıktık yola. Yine 3 saatlik yolu "Şuraya da bakalım, buraya da bakalım" diye 7,5 saatte bitirebildik. Alpi dayanamadı tempoya akşam 21:46 pireleri uçurmaya başladı. Vee, gece yarısı arabayı park eder etmez de gözlerini pörtletti. Baba evinde hoş beş derken saat oldu 02:00. RifBaba "Yol yorgunuyum" diye dinlenmeye çekilince de ihale bana kaldı: 03:30 a kadar Alpi ile oynadık, kitap okuduk. O uyudu; benim uykum kaçtı. 04:00 sızdım..
Ertesi sabah bayram. Babam affeder mi? 7 ay olmuş torun görmeyeli. Sabah saat 08:30 tahmin edin kim ısrarla kapıyı çalıyor? Gözler kapalı indik kahvaltıya. Kimse ne yediğinin ne de dediğinin farkında! Gelenin gidenin haddi hesabı yok! Bilmem kaç bardak çay&kahveden sonra; savaş boyalarımı sürünüp makyajımı yapıp attık kendimizi yarımadanın kıvrımlarına.

Belde belde değil; hergün ne yaptıysak onu anlatacağım. O yüzden tatil boyunca aynı yerlerin gece&gündüz fotoğrafları olacak değişik günlerde. Doyamam ki ben buralara. Sayılı gün.. Turgutreis ile başladık.

Karşısı Çatal Ada. Biz bu Çatal Ada' da ne atraksiyonlar yapmıştık; hey gidi gençlik!!
Turgutreis liman&marinanın küçük bir kısmı
Şanslı amcam oltayla nasıl ettiyse ahtapot denk getirmiş. Biz yanından geçerken; gerneşe gerneşe nasıl yakaladığını&43 kere neden yerlere vurulduğunu anlatıyordu.(40 kere diye öğretmişlerdi bize) Birden iki parmağını boynunun altından sokup da kafasının içini dışına çıkartınca; "A-aaa! Alpi bak karşıda Sahil Güvenlik Botu varmış" deyü çark etmemiz bir oldu. Biz alışkınız da oğlan için daha erken. E o kadar yaygara koparınca da bota binmemiz farz oldu. Tüm sevimliliğimizle rica ettik&kırmadılar sağolsunlar. Alpi' nin "Siz bu yelkenle(!) balık mı tutuyorsunuz?" sorusu yüzleri güldürdü.
Tee arkadaki tepeler: Kızılburun&Kadıkalesi. Oralara da gideceğiz.
Bayramda stand kurmuşlar, gittik gezdik. Alpi bu kolye uçlarına bayıldı&aynısından yapacakmış diye fotoğrafını çekti. 5 yıldır Turgutreis' te yaşayan Amerikalı bir ressam bayana aitler. Yarın yapıp; kuruyunca teyzeye göstereceğiz.
Yolda Alpi uyuyunca rotayı Gümüşlük' e çevirdik. Burası, yaşamayı hayal ettiğim tek yer!! Yarın: gece vakti Gümüşlük..

*Biterken RifBaba köyünde:(  , Alpi uyuyor, ElfAna haftalar önce evdeki bilgisayara kaydettiği el yazısı zımpara kağıdı harfleri&rakamları bloğa yüklemeyi unuttuğunu farkediyor-artık dönünce-&Edip Akbayram-Hasretinle Yandı Gönlüm çalıyor.




7 yorum:

Mlke_Btkn dedi ki...

Aaaa geldiniz mii? ee hoşgeldinizz :)
Keyfini çıkarın yarımada'nın doyasıya ;)
Mutlu bayramlar...

ElfAna dedi ki...

Tesekkur ederiz. Size de mutlu bayramlar. Hafta ortalarindan sonra oralardayiz. Kimbilir; belki karsilasiriz:)

Adsız dedi ki...

Turgutreis gençlikte olduğu gibi gibi güzel duruyor.Hepinize iyi bayramlar...

Adsız dedi ki...

bu arada ben Penbegül

ElfAna dedi ki...

Penbem, bi ses vermene inan o kadar mutlu oldum ki..Sizlere de iyi bayramlar:)

.....NURAN EVREN YILMAZ.... dedi ki...

Süper kareler bunlar. Bayramın tadı da böyle çıkar işte. Sevgiler, iyi bayramlar.

ElfAna dedi ki...

Sagol Nuran:)Cennet burasi benim icin.Size de iyi bayramlar:)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More