DELİYE HERGÜN BAYRAM

Bizim çocuğa da her an doğumgünü. -Bayramda İzmir kazan biz kepçe gezdik durduk ama hala ben bu yaz bronzlaşmak.. modundan çıkamadım. O yüzden tatil diyemiyorum kocamın yüzünü görmüş oldum bu sayede-Nerede, kimin olduğu önemli değil pasta+mum ikilisini yanyana gördüğü anda doğumgünü krizi tutuyor. Fuli&Conan' ların evi ve doğum günü çocuğu da aslında Fuli:)
Uyumamak Uyuyabilmek için ne yapacağını şaşırmış bir sıpanın nakavt olmuş hali derler buna. Bugün benzer bir pozisyon için "sağ kolumu veririm" derler ya öyle bir durumdaydım. Arkadaş saat 13:30 da düştük yollara. Annem ile keyifli bir gün geçirmekti tek hayalim. Yaklaşık 1,5 saat hiç durmadan yürüttüm. 1 saat pazar&eve dönüş. Elimizdekileri bırakıp fırladık tekrar 1,5 saat daha yürüdü. 15 dk yemek molasi 45dk. Ikea çocuk cennetinde azdı. Yanıma aldım beraber koşarak gezdik. Oradan Forum' da gezdik. Saat 22:22 hala evde terör estiriyor. İnsafın kurusun a velet! O yüzden bıraktım kendi haline; geçtim bilgisayarın başına. Uyurken ne güzelmiş nostaljisi yapıyorum. E ben seni yarın 07:00 iştimasına kaldırmaz mıyım!!!!!
Faraş&Fırça çalışması olarak mı türkçeleştirilir bu bilemedim. Ama sık sık bir kase kuru bakliyat/pirinci birden odanın ortasına dökünce; koştura koştura alet edavatını alıp süpürüyor da süpürüyor.
Bayramın 2. günü "Aaa! Toz olmuş burası diye fırçayı kapması ayrı bir yeme de yanında yat idi bizim için. Montessori' nin üzerine çok gitmişler ya çocuk işçi yetiştiriyor diye. Bunu yaptıklarımıza şahit olan bazı kimseler de diyorlar. Ne derlerse desinler..

3 yorum:

Anne ve Bebisi dedi ki...

Kendi isini kendin yapmak, ne zamandir iscilik oldu :) Isciligin nesi kotu ayrica? :)

Ozellikle erkek cocuklarina ki aslinda kiz+erkek ayirmadan hepsine, kendi isini kendilerinin yapmasi gerektigini, dagittigini toplamasi gerektigini, camasirini yikayip asabilmesi, yemegini yapabilmesi, genel temizligini kotarabilmesi gerektigini kucuklukten ogretmezsek, buyuduklerinde kendi kendilerine mi ogrenecekler? Agac yas iken egilir atasozu bizim topraklarimizdan cikmamis mi???

Anlamak zor bu insanlari..

ElfAna dedi ki...

haha! O zaman yillarca arkasindan kicini topladigi kocasinin oglunun abisinin intikamini kimden alacak sevgili erkek analari? "Goster amcana pipini" bitmeden agac yasken egilir sadece kizlara gecerli olmaya devam edecek.

sule_bilge dedi ki...

bir yeğen var bizim , şunu şurdan al da şuraya koy desen ben kadın mıyım diyor ....

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More