LOZİ YAPAL!

Evvelsi gün hava öyle güzeldi ki! Evde yapılacak herşeyi salladım; "Aaalpiii! Hazırlan, yürüyüşe çıkıyoruuuzzz!" müjdesini verdim. Hava çok açık gözüküyordu; yine de "İzmir havası belli olmaz" diye sıkı giyinip çıktık. 15 dk sonra bebek arabasının sağından solundan montlarımız sarkıyordu. Hala bebek arabasını da gezintilerimize dahil ediyorum. Alpi' nin asla ne zaman uyuyacağı belli olmadığı için risk almıyoruz artık. Defalarca kucağımızda uyuyan Alpi ile yürümek zorunda kaldık:)

Parka gittiğimizde çok şaşırdık çünkü koskoca parkta bir adet anne-kız & biz vardık. Sabah iki damla yağmur yağmıştı da; şu zamane annelerinin aklı çıkıyor çocukları dışarıda temiz hava alacak diye! Kum oyuncaklarını yanıma almadığım için parktaki oyuncaklar ile kumu sopayla durtup kazma vb oyunlar vardı seçeneklerimizde. "Kaydılağa bincemm!" ile soluğu tepesinde alması bir oldu.Daha dün gibi; bezli poposunu kaldırıp da bir adım atınca merdivenlerde; "Ayyy! Tırmanıyo da RifBaba baaakk!" coşkularımız:))Tepeden "Kayamayacağım çok yüksek" diye bağırdı. "Peki in o zaman" dedim. Cevap "Sen indill!" Haydaaa! ElfAna için parktaki en tehlikeli hareket; çünkü mutlaka kafamı o kaydıraktaki borulardan birine çarpıp eve şiş kafayla dönerim:( Tam yukarı çıktım; bizimki sırıtarak "Lozi yapalll!" diye kaydı. Kimdir bu "Lozi"? Bildiğimiz Rozi yaa; Caillou' nun kızkardeşi. Alpi bayılıyor ona. Zaman zaman Lozicilik oynuyoruz. 2 yaş krizindeki Rozi' nin herşeye "Rozi yapar" diye atlamasını pek sevdi Alpi. Hatta geçenlerde, "Anne, bana kardeş getirsenize; ama Lozi gibi olsun boyu, bi de konuşsun!" Oldu, siparişi aldık:))
 
 
Çıkmışken merkeze de inelim dedik. Kızlarla buluşmak için favori cafeme uğradık. Beklerken de fotoğraf çektik. Alpi' nin diliyle "Gli olduk" :))
 






Güzel bir de haber vereyim sizlere: 
 
 Detaylı bilgi için bir tık.


*Biterken Alpi Lozi' yi izliyor, RifBaba işte & Tolga Çandar - Sular Gibi çalıyor.





8 yorum:

ZeyNes dedi ki...

Lozi gibi kardeş istiyor demek,siparişe bak,gülmekten öldüm...Söylemeden geçemeyeceğim fotoğraflar harika Elfana:)

Adsız dedi ki...

Deniz üç yaşını bitirdi, ben de hala bebek arabasını alıyorum dışarı çıktığımızda. O "binmem" diyene kadar da alacağım. Dediğin gibi, bir uyuyacağı tutar, neme lazım?

Cailou'yu daha fazla seyrettirmem lazım sanırım. Bu kardeş olayına bu kadar sıcak bakmalarını sağlıyorsa! :)

Iraz dedi ki...

Aman ne güzel bir günmüş bu..En çok da "kızlarla buluşmak üzere" kısmına bayıldım!!!
Ben Rüzgar la sadece çocuklu arkadaşlarıma gidiyorum, çocuksuzlarla çok zor, peşinde dolanmadan olmuyor çünkü..Büyüyünce geçiyormuş demek ki..

sule_bilge dedi ki...

nesinin yorumu olmasa ne loziyi anlayacktım ne birşey.fotolara dalmış durmusum.çok yaşa alpi ya.o izmir havasından ben de istiyorum.

ElfAna dedi ki...

Zeynes,
Evet o model birseyler istiyor. Yeter ki bebek olmasinmis:)

ElfAna dedi ki...

Blogcuanne,
Araba konusu bizde de ayni olacak. Cok agirlasti&O da rahatsiz oluyor kucaktaki pozisyonlardan. Caillou&Rozi ise yariyor gercekten.

ElfAna dedi ki...

Iraz,
Akli basina gelmis her kiz&cocuksuz arkadasla rahat ediliyor. Yeter ki cocuklari sevsin. Benim arkadaslarim sagolsunlar "sen otur dinlen ben iki tur atarim pesinde" laflarini duyabildigim arkadaslar. Ama evet; buyuyudukce onlar da biryerlerde oturmaktan zevk aliyorlar.

ElfAna dedi ki...

Sule-Bilge'sMum,
Izmir havasi bambaska:P O Lozi' nin Rozi oldugunu anlayana kadar biz neler cektik:)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More