KARMAKARIŞIK

GABY HOMESCHOOLS JUANITA :P Geçen hafta oldu bu. Bu haftaya biter diyordum da devam ediyorlar. Ben de bir Ivana istesem:P
Yılbaşı gecemiz epey bi atraksiyonlu geçti. 2 arkadaşımız davetliydi. Biri henüz kakari kukuri yemek hazırlarken 3. birayı devirmişti! Yemekte ne zaman, nasıl olduğunu anlayamadan 1 şişe şarap&bikaç minicik shotcıklarla tekilaaaa.. 12 ye cidden az kalmıştı Alpi' yi havayi çiçeklerine kavuşturmak için evden fırladığımızda. Kimse bu "ayaklı alkol dişisini" farketmedi. Arabada panik halinde Allah' ım hayatımdaki en büyük heyecana bak!ha yetiştik ha yetişiciiz derdindeyiz. RifBaba; trafik iyice kitlenince bizi kışkışladı arabadan&Gündoğdu meydanına kadar bir maraton başladı. Önde ben, kucağımda Alpi, arkamızda 1 numaralı ayık misafir, en arkada da 1 numaralıya yaslanarak koşmaya çalışan 2 numaralı misafir. Evlere şenlik!! Bu arada 3' erli gruplanmış 6 hayvanın tam burnumuzun dibinde kovboyculuk oynamaları pek eğlenceli değildi.. Dışarıdan müdahale eden kahramanları beyaz bir arabanın arkasına siper alarak bekledik. Hayvanlar uzaklaşınca maratona devam!

Geri sayım bitti& ilk havayi çiçeklerle çimlerin üstündeydik! O adını hala bilmediğim sprey zımbırtısını bizim 1 & 2 numaraya boşalttı Alpi. Resmen mest:) Maskesini&parlaklı şapkasını da geçirdi; çimlerde koşturan bi cüce :P. Sonra bizim 2 numaranın canı sıkıldı& Alpi' ye sardırmaya başladı. "Sarılacağım" & "Öpüjem"ataklarını savsaklayamayan Alpi; sıklıkla üstünde ve ya altında 2 numara ile yerlere yuvarlandı. Bi yandan çocuğumu 2 numaradan kaçırmaya çalışırken; bi yandan da "Allaam yaa! İyiki maskesi falan var" diye elimden kurtulup yüksek volum dans sesi duyduğu bara kendini atan Alpi' yi yakalamaya çalışıyorum:)))


Dans etti, tepindi, kovalamaca oynadı, 3.5 yaşa göre fazla eğlendi, yoruldu, pili bitti, dönüş yolunda inatla dayandı&eve girdikten sonra uyudu.

Kısa bir  gectigimiz hafta analizi:
 

"3 yazdır alsam mı, almasam mı?" derdinde olduğum bir anahtarlıktı bu. Hani bu çerçevenin mavisinden boyanmış eski Bodrum evlerinden arıyordum ya; bu anahtarlık onları temsil ediyor benim için. Gerçi onları da buldum&ilk Bodrum' a gidişte dalacağım o dar sokaklara:)) 
 

Kendini dağıtmış minik aşcım:P 



 Bundan sonra böyle yaratıklı maratıklı sürpriz kahvaltıları kayıtta tutayım bari.
 

 Bir hayat ağacı projesi düşürdü aklıma bu ağaç. Pek yakında.
 
 
  

Wall-e & manitası:P
 

Bunlar da Alpi' nin kitaplığının en son konukları.  Bu serinin boyama kitapları haricindekileri tamamlamış olduk. Ah çocuğum; havalar soğuk gidiyor bu hafta. Kim bilir; belki de kardan adam hayaline yaklaşmışızdır. Yine strafor ufala ElfAna:(
 
 
 

 Bu üçüne pek yüz vermedik. Aslında vakit de kalmadı. Yeni materyaller & proje yorucu oldu. Geçtiğimizay gripti mripti derken yaydık ya kendimizi:) Sanırım proje konularının 3' ünü bu başlıklar oluşturacak. Serinin devamı getirile:)))
 
 

Biz pek beğendik bu kutu oyununu! Üstünde yazdığı gibi okuma yazma bilinmesine gerek yok. Küçük kas gelişimi için birebir. Dikkat geliştirici. Sayı kavramı, şekil kavramı, sırasını bekleme...ve bol eğlence. Ayy, canım benim!! Büyüdü de anasıyla oturmuş Jenga oynuyor:))) Tipi mipi değişti bu aralar. Bakışı, ifadesi, tavırları falan.. Bi de büyüme ataklarının en babasını geçirdi. Bir ayda 7,5cm uzamış:))Bodrum' a giderken yanima aldıklarımı çekmiş gibi giydi:)) 2' şer 3' er almalara başladık. Çoraplara üzüldük ikimizde. Gitmeden önceki gün almıştım veee küçük geliyorlar. H. sonu çorap seçeceğiz yine cüceyle! Bakalım ne zamana kadar cüce kıvamında kalacak:P
  
 

Bunu da çok seviyoruz. 3D puzzle. A-aa! Aklıma gelmişken Maxi Toys/Joker' lerde ülkeler puzzle' ları var. 3 küsura düşmüş. Arayan varsa diye:) Bunu da oradan almıştım da yenilerini bekliyorum:)
 


*Biterken baba-oğul uyuyorlar & Grup Gündoğarken - Dert Olur çalıyor.


6 yorum:

Unknown dedi ki...

Yemekte farklı sunumları seviyorsa Anne Yemekte ne var? kitabına bakabilirsin. Bloğumda da yazmıştım.
http://egemenesas.blogspot.com/2009/12/anne-yemekte-ne-var.html
Sevgiler

ElfAna dedi ki...

Bahar; tavsiye icin tesekkurler. Elimde de bir suru birikmis var aslinda deli oluyor bunlara da sonra tutturuyor "yemiyceemmmm; cok guzel" diye:)))

Rakunt ideas dedi ki...

Yoğun bir hafta geçirmişsiniz ne mutlu maşallah Mutlu yıllara tekradan

ElfAna dedi ki...

Tuğba,
Iyi dileklerin icin tesekkurler:)

ASLISH dedi ki...

Ne zamandır bende Kaan'a şu Meyve Bahçesi oyunundan almayı düşünüyordum. Şimdi burada görünce kesin almaya karar verdim :-)
Sevgiler

ElfAna dedi ki...

Aslish,
Cok eglenceli:)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More