YILIN SON FUARI


İzmir için yılın son fuarı. "20. Hediyelik Eşya Günleri" Gittik gezdik. Hızımızı alamadık; bi de ertesi gün RifBaba' yı da taktık peşimize. Birgün önce tezgahlardan taşan hediyeliklerin; ertesi gün neredeyse %60' ının bitmiş olduğunu görmek güzeldi. Oldukça hareketli geçiyor anlayacağınız. Bir de oyun alanı kurmuşlar; şu  şişme parklardan vs. Minikler sıkılınca yorup, arabalarında uyurlarken keyifle gezmek için.. Ay sonuna kadar devam edecek. İşte Alpi' den fırsat bulup da gözüme takılanlardan bir kısmı:


 
 
Dut kurusu+kayısı çekirdeliği mest etti bizi. Tıkına tıkıştıra gezdik:)
 
 
 
 
Doğal olarak, yoğunlukta yılbaşı temalıydı.  Her taraf şıkır şıkırdı. Bu kadar kokoşluk, fazla geldi&ben bunlara bayıldım.
 
35TL ye satıyorlar. Bana I-IIHHH! dedirten tek şey; tabanlar kösele değil, işlemden geçmiş deri. Bununla birlikte; "2 yaz giyebilirsiniz. Bu kadarını garanti edebiliriz" demeleriyle 10 puanı aldılar:)
 
 Fotoğraf çekerken tabii ki izin alıyoruz. Fuarda garip gelen-hatta garip ötesi-tasarım ürünler için gayet güler yüzlü bir ifadeyle "Elbette, memnun oluruz" yanıtlarını alırken; fabrikasyonlar için "Yok kardeşim! Sonra model çalıyorlar" idi. :)))) Ulan salak! Bütün fuar+Kemeraltı+internet bunlarla dolu zaten. K.çımın esnafı bunlar da:))
 
 
 Buralarda biryerlerde bir adet "Orman Cini" gören oldu mu?
 Bu gamzeler neden yine meydanda? Çünkü mizah okurluğu bayrağını oğlumuz elimizden almaya kararlı! O da kendine en uygunu olarak Fırat' ı mimlemiş.RifBaba ile kendi kendimize okurken hiç batmamıştı da; Alpi' ye okurken sık sık sansürden geçirmek durumunda kalıyoruz. "Yok Yeeaaa!" iki günde diline yerleşti. Uygun bir dille; bunu kullanmaya devam ederse -o dilini koparacağımı- çok uygunsuz durumlara düşeceğini anlatıyoruz:)
 
Aşağıdaki pespembe kutu da kokulu bebeklerin mini satış standları. Kaç aydır büyük marketlerdeki oyuncak mağazalarında fırsat kolluyordum. Bir bakıyorum içinde 5 bebek kalmış. 3 saat sonra geliyorum; haydaaa bitmiş&yenisini koymuşlar. Neyse ki fuarda hallettim. Şimdilik Alpi "Montessori standım" deyüüüü, ellettirmese de bakıciiz artık. Olmazsa onda kalır. Baksanıza, ne güzel düzenlemiş:)
 Bundan gayrı; 2003' ten beri derleyip toparladıklarımı burada yazmaya karar verdim. Bir iki güne "gelişim Alanları&Uygulamaları" geliyor. Taze taze.. Bir solukta okuyup, düşünerek uygulanacaklardan..

*Biterken Alpi küvetinde yanıbaşımda, RifBaba işte & Sezen Aksu-Dilimin Ucunda Kelimeler çalıyor.






4 yorum:

füsfüs dedi ki...

elifcim öncelikle bir sürü fotoğraf çekiip paylaştığın için çoook sağol, gezmiş gibi oldum, ben çok ama çok severim hediyelik eşya fuarlarını, öğrenciyken ne gezerdik hey gidi...
bakalım burada da açılmış mı hemen araştırayım
mont standına bayıldım alpinin, ilk kez gördüm marketlerde var demek, sen ne yapacaksın onu?
yazı dizini de bekliyorum sabırsızlıkla

Mlke_Btkn dedi ki...

Hepsi bir birinden güzel zaten bayılırım böyle ışıl ışıl olan herşeye ;) dolapta çok hoş bence gayet güzel düzenlenmiş :):)

arşivini zevkle okuyacağım merakla beklemedeyim ;)

ElfAna dedi ki...

Fusfus,
Tabii ogrenciyken bu kadar efor harcamadan geziyor insan:))Ben minik minik materyallerini sergileyecektim. Saymada veya gruplandirmada kullandikladim. Ama belki de birakirim bu da Alpi' nin kendi montessori dolabi olarak kalir. 3 gunde onem sirasina gore sanirim, icindekiler degisip duruyor. Dur bakalim belli olur haftaya kadar:)

ElfAna dedi ki...

Batikan;
Yazilari gecirmeye basladim da kafami toparlamam zor oluyor:)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More