HAFTA SONUMUZA KAR DÜŞTÜ

 Yavrum hafta sonu ilk defa "KAR" ile tanıştı. Bir anlaştılar, bir koklaştılar sormayın:) RifBaba şiddetli başağrıları eşliğinde sırf bizim minik mutlu olsun diye, çevirdi direksiyonu Bozdağ' a. Manzara böyle başladı:


Kısa molalarla her zamanki gibi devam ettik.
 
 
 
  
Yol çok güzeldi. Manzara muhteşemdi. Sol tarafta uçurumlar size eşlik ediyor. Alpi biraz ürktüğü için oralarda durup da fotoğraf çekemedik. Yol üzerinde Artemis Tapınağı var. Gözümüz orada kalarak bizden epey önde olan arkadaşlarımıza yetişmeye odaklandık :) "Hani Müze Kart alacaktık?" hatırlatmasını da yaptıktan sonra öndeki grubumuzu mola yerinde yakaladık. Gözleme&çay keyfi yaptık. 45 dk kadar sonra manzara şuna döndü:
 
Burnumuzun dibinde kayak merkezi varmış da haberimiz yokmuş :( Boşu boşuna Alpi' yi bütün kış kızaktı, kardı diye inlettik durduk. "Caillou gibi kayıyorum" diye nasıl da sevindi canım.. Kayak merkezi öyle ahım şahım bir yer değildi bana göre. Şu tepe:
Kımıl kımıl insan dolu! Üstelik snowboard&kayak yapan bazı kendini bilmezler, takımların kiralandığı binanın içine bile kayarak girmek istiyorlar! Zaten heryer kaygan. Bi kaldırıyorsun başını; üzerine coşmuş gelen bi "Helehooyy"! Çocuğun elinden tutuyor olmasam; atta çantamın tadına bakacaktı iki tanesi!!! Ha bi de kızakçıların mini tepesine; yukarıya geri tırmananlar için bölme ayarlanmamış. Zavallı çocuklar ellerinde kendi boylarında kızakları, düşe kaya yukarı çıkmaya çalışırken; aşağıya kayanlar onlara çarpıyor -ki tellerin kenarında fotoğraf çekmeye çalışırken 3 ezilme vak' ası atlattım!
 
 Öndeki cüce benimki :) Ağız kulaklarda, donmuş ama içi içine sığmayan bir kardan adam.
RifBaba yandan yandan attırırken :)
 
 Biz Bozdağ' a Turgutlu yolu üzerinden (Sard harabelerinin oralardan) gitmiştik.  Ödemiş üzerinden geri döndük. Hemen öncesinde Birgi' ye uğradık. Amaaan, ne iyi etmişiz! Karanlık çoktan çökmüştü ama bu bile Birgi' nin güzelliğini gizleyememiş. Önümüzdeki haftalarda gündüz gözüyle muhakkak gideceğiz bir daha. Fotoğraflar için şimdiden heyecanlanıyorum. 
Bir restorasyondan geçmiş. O kadarı o saatte bile belli oluyor. Tarihi eser olarak geçen bir caminin önünden geçtik. Çok heybetli gözüküyordu. Dervişağa Camii.Biraz ileriden sola dönüyorsunuz ve 2 katlı bir konak' a giriyorsunuz: Konak Cafe ve Andaç Evi. Yöresel, günlük ev yapımı lezzetler sizi bekliyor:
RifBaba "Porsiyonlar ne kadar büyükmüş! Nasıl bitecek bunlar?" derken :)
Hehe! Öyle çabuk bittiler ki! Tabağı 3tl. Kesinlikle tavsiye ederim. Birgi' den daha fazla görüntü için bir TIK

Eve dönüş yolunda RifBaba' yla bir karar aldık. Yeter artık bu kadar uyuzlandığımız. Şimdiye kadar duyduklarımız; bu tür yerler için en uygun dönem sonbahar. Boşversenize! İzmir' in kışından ne olacak? 1 saat önce acaip bir yağmur indirdi, şimdi gökyüzü yıldız dolu. Gayrı bundan sonra oturmayacağız evde :))
Bir de kardeş site tanıtımım var: ANNE BUNU YAPTI .


*Biterken Alpi & RifBaba maç izliyorlar, Edip Akbayram - Nice Nice Yıllara çalıyor.



14 yorum:

şule dedi ki...

biterken , kardeş sitenin sadece kardeşi haber sandım ilk :D
elifcim ne güzel yapmışsınız,çok sevndm alpinin kara kavusmasına.
o porsiyonlardan ben de istiyorum :D
sevgiler

Adsız dedi ki...

Ne güzel! Biz de Mersin'de büyüdüğümüz senelerde kar göreceğiz diye yaylalara çıkardık. Onu hatırlattı bana... Ne güzel eğlenmişsiniz.

Mlke_Btkn dedi ki...

Ah bak şimdi bizde gittik Bilgiye yaz aylarıydı ve çok güzeldi gerçekten, bende orayı hatırladım bak sayende ;)

sevgimle,,

zühra dedi ki...

Merhaba, aslen İzmirliyim aslında ama şu anda Afyon'da yaşıyorum.Gittiğiniz yerler eşimin memleketi: ÖDEMİŞ. Tesadüf bu ki, biz de hafta sonu Ödemiş - Tire yaptık. Size de Tire'yi görmenizi tavsiye ederim. Kaplan 'a, Topkapı'ya çıkmanızı, Tire sandwiçi yemenizi tavsiye ederim.( ukalalık olarak algılamadınız inş.) Hoşçakalın hemşerim.

ElfAna dedi ki...

Blogcuanne,
Atdagi' ndan mi bahsediyorsun? Cocuklugum oralarda gecti benim. Bi yer daha vardi, orayi da ogrenip yazayim.

annesiningülü dedi ki...

Gerçekten hiç bilmediğim yerler ama güzel yerlermiş. sayenizde bilmiş oldum
Gezin tabi canım otur otur nereye kadar dimi :)
bizde bir başlasak

ElfAna dedi ki...

Mlke-Btkn,
Sonra iade-i ziyaret yaparsiniz. Bi daha Birgi yapariz:)

ElfAna dedi ki...

Hosgeldin Zuhra,
Dunya kucuk degil mi? Ukalalik olur muhic? Yeni gezmelere karar vermis bir ciftin en iyi klavuzu tavsiyeler:) Listeye alindilar.

ElfAna dedi ki...

A-aa Baharcigim,
Hemen silkelenin siz de! Yagmur' un ne kadar zevk aldigini gorunce katmerlenir umarim sizin istekler de:)

Damla dedi ki...

Çok güzelmiş ya, biz de bir Bursa Uludağ yapsak teleferikle, geçen sene gitmiştik ama Ilgaz hastaydı bir şey anlamadık.

Kocaman olmuş bu arada ya maşallah :)

Unknown dedi ki...

Elif Selam..ben burcu :) hani ahmetin Burcu :) tüh yaaa...biz de ayni plani yapiyorduk haftasonu icin bozdaga gidecektik...sonra bozdagin sitesine baktik zincirsiz yola cikmayin kar 1 metreye ulasti falan diyor. zincirimiz yok tabi...alalim almayalim derken geç oldu direkten donduk yazliga gittik biz de :) tüh ya ne güzel olurdu karsilasirdik...neyse bi dahakine artik...bu arada siz zincir kullandiniz mi? aklimizda olsun bizimde :)

ElfAna dedi ki...

Damla ,Cok cabuk buyuyorlar :) Eski foto&videolara baktikca vay beee diyoruz:)Umarim bu sefer ki guzel gecer.

Burcu, tuh be harika olurmus. Yok be anacim ne zinciri! Bi tek tesislere gelince kar goruyorsun:)

ZeyNes dedi ki...

Yaşı kaç olursa olsun,kar insanın içindeki çocuğu ortaya çıkarıyor değil mi? İzmir'de kayak yapılabilecek biryer çok şaşırttı beni...

ElfAna dedi ki...

Bi de beni dusun Zeynes! Tesisi gorunce haberim oldu:)))

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More